NBA: így reagált a sportvilág LeBron James rekordjára

Vágólapra másolva!
2023.02.08. 09:08
null
LeBron James tovább írhatja rekordját (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, LeBron James 38 pontot szerzett a Los Angeles Lakers színeiben az Oklahoma City Thunder ellen 133–130-ra elveszített mérkőzésen, s a találkozó harmadik negyedében megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját és 38 390 ponttal már ő a liga alapszakaszának legeredményesebb játékosa. Amikor James csúcsot döntött, nem csak a mérkőzés, az egész NBA megállt egy pillanatra, hogy a „Királyt” éltesse. Íme, a reakciók.

Adam Silver, NBA-komisszár:

„Gratulálok LeBronnak, hogy megdöntötte a sport egyik legszentebb rekordját, mivel ő lett az NBA legtöbb pontot szerző játékosa. Ez egy óriási teljesítmény, amely a ligában eltöltött húsz év kitartó, kiváló munkáját mutatja. És egészen hihetetlen, hogy LeBron még mindig magas szinten játszik és tovább írja a kosárlabda történelmét.”


„Soha életemben nem gondoltam, hogy láthatok két NBA-játékost, aki több mint harmincnyolcezer pontot szerez. Még emlékszem, amikor a Showtime-csapattársam, a legendás Kareem Abdul-Jabbar megdöntötte a rekordot. Megtiszteltetés, hogy segíthettem az örökségét” – fogalmazott a Lakers korábbi kiválósága, Earvin „Magic” Johnson.

 

James korábbi klubja, a Cleveland Cavaliers felelevenítette LeBron draftolását és bemutatkozását, megemlítve a hihetetlen utazás részeit.

 

LeBron korábbi csapattársa, Kevin Love is megszólalt: „Igazi nagyság. Hihetetlenül hálás vagyok, hogy tanúja és részese lehettem az utazásnak. Történelem készült” – írta.



James másik korábbi csapata, a Miami Heat: „Micsoda idő! Micsoda teljesítmény! Büszkék vagyunk rád!”



Az Orlando Magic Twitter-oldalára feltöltött videóban a csapat több játékosa is megszólalt, a videóhoz pedig azt írták: „LeBron James mindenki számára inspirációt ad.”

 

 

„Ismerd fel a nagyszerűséget, amikor meglátod” – reagált James rekordjára a Toronto Raptors.



„Hihetetlen, hogy húsz éven keresztül kitartottál és elérted a legtöbb pontot a kosárlabdában. Amikor majd visszagondolunk a pályafutásunkra, elmondhatjuk: tudjuk, milyen a legmagasabb szinten harcolni” – mondta a Golden State Warriors videójában Steph Curry.

„Ez megmutatja, ki vagy emberként és ki vagy játékosként. Lehetőségen volt néhány káprázatos csatát vívni ellened, szóval csak azt akarom mondani, megtiszteltetés részese lenni annak, amit tettél” – mondta a GSW játékosa, Draymond Green.


„38 388 és folytatja...” – summázta a történteket a Phoenix Suns játékosa, Chris Paul.




„LeBron James teljesítette a legnagyobb karrierre vonatkozó elvárásokat. Örülök, hogy azt mondhatom, adtam néhány asszisztot” – mondta Kyle Kuzma.



„Igazi bajnok, hihetetlen versenyző”
– fejtette ki elismerését az Atlanta Hawks szerb sztárja, Bogdan Bogdanovics.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik