Visszavonul a korábbi újpesti kapus, akit megtámadott egy huligán

fbl Horizontal
A pitch invader is on the ground after attempting an assault on Sevilla FC goalkeeper Marko Dmitrovic (C) during the UEFA Europa league play-off match between PSV Eindhoven and Sevilla FC at the Phillips stadium in Eindhoven on February 23, 2023. (Photo by Olaf Kraak / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
Dragan Sztojkovics, a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy visszavonul a nemzeti csapattól a Sevilla kapusa, a 19-szeres szerb válogatott Marko Dmitrovics.

A szerb kapus, aki - 2013 és 2015 között - másfél évig erősítette az Újpest csapatát 2017 novemberében mutatkozott be a szerb válogatottban, amelynek színeiben eddig 19 meccsen kapott lehetőséget.

A 31 éves kapus most lemondta a válogatottságot, hogy klubcsapatára, a kiesés ellen harcoló Sevillára koncentrálhasson.

Szerinte van elég fiatal kapus, akiknek esélyt kellene adni a válogatott"- mondta Dragan Sztojkovics, a szerb válogatott szövetségi kapitánya.

Marko Dmitrovics lemondta a válogatottságot Forrás: AFP/Olaf Kraak

Dmitrovics elmúlt hónapban sokat forgott a sajtóban. Február 23-án a PSV Eindhoven-Sevilla Európa-liga meccsen egy sötét dzsekis, kapucnis férfi a rendes játékidő hosszabbításában futott a játéktérre, majd rárontott a kapusra, akit ököllel meg is ütött, Dmitrovics azonban megvédte magát, leteperte támadóját, és addig a földön tartotta, amíg a többi játékos odaért, majd végül a biztonságiak is megérkeztek.

A férfit március 8-án három hónap börtönbüntetésre ítélték, az Európai Labdarúgó Szövetség pedig fegyelmi eljárást indított az ügyben. Utóbbi kapcsán a PSV közölte, hogy eljárást indított a férfival szemben, hogy az általa okozott károk megtérüljenek, ráadásul negyven évre kitiltották a Philips Stadionból.