Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Észtországot felkészülési mérkőzésen, a Puskás Arénában. A találkozó után Kalmár Zsolt és Szalai Attila is az Origo mikrofonja elé állt.

A győztes gólt Ádám Martin szerezte a 41. percben, miután Szoboszlai Dominik szöglete a tizenhatos vonalán álló Kalmárhoz szállt, a DAC játékosa pedig eltörte a labdát, de Ádám így éppen be tudta fejelni azt a kapuba. Ahogy azt Kalmár elárulta, ennél kevésbé tudatos gólpassza még nem igazán volt a karrierje során.

Kalmár Zsolt lövéséből gólpassz lett Fotó: Polyák Attila - Origo

Ha jól eltaláltam volna, szerintem gól, de így meg gólpassz lett, úgyhogy nem lehetek szomorú – nyilatkozta Kalmár, aki tavaly a válogatott utolsó gólját szerezte a Görögország ellen 2-1-re megnyert meccs hosszabbításában. – Az elmúlt négy hónap elég gyorsan eltelt, de ez nem is baj, mert ebben a stadionban mindig öröm játszani. Fontos volt, hogy győzelemmel kezdjük az évet, de hétfőn még fontosabb meccs vár ránk" – utalt a bolgárok elleni összecsapásra.

Kalmár hozzátette, a 60. percben történő lecserélését nem tudta előre, de így sem elégedetlen, mert a neki jutott időben szerinte mindent megtett a csapat sikeréért, ami remélhetőleg elég ahhoz, hogy Bulgária ellen is a kezdőcsapat tagja legyen.

A válogatott játékával kapcsolatban kiemelte, hogy amikor nem náluk volt a labda, akkor sok bizonytalanság lépett fel, amit hétfőig ki kell küszöbölni.

A 32-edszer válogatott Szalai Attila végigjátszotta a mérkőzést, és Szoboszlai lecserélése után a csapatkapitányi karszalagot is megkapta. Az újságírók kérdésére ő is bevallotta, hogy voltak pontatlanságok és hiányosságok a magyar csapat játékában.

A magyar válogatott győzelemmel kezdte az évet Fotó: Polyák Attila - Origo

„Jó mérkőzést játszottunk, viszont természetesen voltak hibáink, aminek köszönhetően az észt csapat sokszor mögénk tudott kerülni és beadásból veszélyeztetni. Volt, hogy elcsúsztunk a védekezésben és nem jól helyezkedtünk, de szerencsére olyankor ki tudtuk egymást segíteni, és ha kellett, Dini [Dibusz Dénes] is védett – mondta Szalai Attila, aki a rossz helyzetkihasználást is kiemelte, mint figyelmeztető jelre. –

Hétfőn is szeretnénk nyerni, noha tudjuk, hogy nagyon kemény mérkőzés lesz. Maximális koncentrációval, mindent beleadva azonban hiszem, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot" – nyilatkozta a Fenerbahce védője, aki a közönség segítségének fontos szerepét is megemlítette.

A magyar válogatott legközelebb hétfőn este 20:45-től, Bulgária ellen lép pályára, akkor már Európa-bajnoki selejtezőn.