Hihetetlen drámát hozott a belga focibajnokság utolsó öt perce - videó

fbl Horizontal FULL LENGTH ACTION SPORT
Antwerp's Belgian midfielder Toby Alderweireld (L) celebrates scoring his team's second and equaliser goal during the Belgian "Pro League" First Division football play-off match between KRC Genk and Royal Antwerp FC at Cegeka Arena in Genk, on June 4, 2023. (Photo by Tom Goyvaerts / BELGA / AFP) / Belgium OUT
Vágólapra másolva!
Elképesztő fordulatokkal ért véget a belga bajnokság felsőházában a bajnoki címért folyó rájátszás. Az utolsó forduló utolsó perceiről még sokáig fognak beszélni.

Az utolsó játéknap előtt a Royale Antwerp vezette a tabellát egyetlen ponttal megelőzve a Genket és a címvédő Royale Union Saint-Gilloise csapatát. A Genk és az Union rajtolhatott kedvezőbb helyzetből, hiszen mindkettő hazai pályán fogadhatta ellenfelét, előbbi az Antwerpet, utóbbi pedig a Club Brugge-t.

A Genk kétszer is vezetett, de hiába került előnybe még a 75. percben is, mert a korábbi 127-szeres belga válogatott védő, Toby Alderweireld a 90+4. percben egy óriási bombagóllal egyenlített.

A 2-2-es végeredmény a Genk bajnoki címét jelentette volna, ugyanis jobb volt a gólkülönbségük, mint, a 89. percben még 1-0-ra vezető Royale Unionnak. A címvédő ráadásul bemutatta minden idők egyik legnagyobb összeomlását, és végül nenhogy nem nyert, de kikapott 3-1-re, és csak bronzérmes lett.

Alderweireld egyenlítő gólja pedig azt jelentette, hogy az Antwerp szerezte meg története ötödik bajnoki címét, amire 1957 óta vártak a csapat szurkolói!