Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Óraátállítás: Ha azt hiszed, csak a faliórát kell átállítani, van egy rossz hírünk

A telefonok, okosórák, számítógépek és tabletek maguktól átállnak a nyári időszámításra. A faliórát vagy a régimódi karórákat manuálisan kell áttekerni, de vannak még olyan berendezések, melyeken át kell állítani az időt!

A tavaszi óraátállítás, amelynek során elkezdődik a régóta várt nyári időszámítás, március 31-én, vasárnap lesz. Ekkor hajnali 2 óráról hajnali 3 órára tekerjük előre a mutatókat, azaz elveszítünk egy órát. Nem kell azonban aggódni a másnap reggeli korai ébredés miatt, ugyanis április 1., azaz az óraátállítás utáni első nap húsvéthétfő, azaz munkaszüneti nap.

A digitális órák, okosórák, telefonok maguktól átállnak, ellentétben az analóg fali- és karórákkal, ám nem csak ezeket kell ilyenkor beállítani.

Videón mutatjuk, mire figyelj az óraátállítás során!

A háztartásokban, kiváltképp a konyhában több olyan eszköz is van, ami mutatja az időt, és ezeket bizony ilyenkor át kell állítani. Ilyen eszköz a mikró és a sütő is, melyek mutatják a pontos időt. Ezekre a reggeli kávézás, készülődés és a sütés során is szükség van, így fontos, hogy a pontos időt mutassák. Egyes termosztátok sem állnak át maguktól, ezeket is érdemes ellenőrizni.

Borítókép: Mindmegette

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss