Lionel Messi rekordbevételt hozott a PSG-nek

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Argentinian forward Lionel Messi (R) celebrates after opening the scoring with Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (L) and Paris Saint-Germain's Brazilian defender Marquinhos during the French L1 football match between Paris-Saint Germain (PSG) and Lens (RCL) at The Parc des Princes Stadium in Paris on April 23, 2022. (Photo by Alain JOCARD / AFP)
Vágólapra másolva!
Ugyan a pályán elért eredmények nem feltétlenül mutatják azt, hogy Lionel Messi jó helyen lenne a Paris Saint-Germain csapatában, a klub a rekordbevételt hozó szezonja után mégsem nevezheti kudarcnak az argentin zseni leigazolását.

A L' Équipe című francia sportnapilap szerint a Ligue 1 bajnoka 700 millió eurós (270 milliárd forint) bevételre tett szert, ami klubrekord Párizsban. Ennek a hatalmas összegnek egy része a szponzorációnak köszönhető, amely 13 százalékkal nőtt Messi leigazolásának után - írja a Blikk.

A bajnoki cím megnyerésén túl sok öröme nem lehet a PSG-nek ebben a szezonban Forrás: AFP/Alain Jocard

Kiszámolták, a PSG több mint 300 millió eurónyi (115,5 milliárd Ft) bevételre tett szert hirdetésekből, ami új rekord a klub történetében. A PSG több mint egymillió mezt adott el az érkezése óta, amelyek 60 százaléka az ő nevével és számával volt ellátva.

A francia sztárcsapat a francia bajnokságot ugyan megnyerte, de a BL-ben a Real Madrid kiejtette őket a nyolcaddöntőben. Messi a Ligue 1-ben 25 meccsen csupán hat gólnál jár, a legrangosabb európai kupában pedig hét meccsen ötször volt eredményes.