Újabb vereség, nem lesz meg az ötödik hely sem a magyar válogatottnak

LAKNER GÁBOR, PATAI GERGELY (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)LAKNER GÁBOR, PATAI GERGELY (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.07.01. 20:50
null
Nem villogott a magyar válogatott (Fotó: Török Attila)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 11–11 után ötméteresekkel kikapott az Egyesült Államoktól, így nem tudja már megszerezni az ötödik helyet a hazai rendezésű vizes világbajnokságon. Vasárnap kora délután a hetedik helyért játszik majd a csapat, az ellenfél Montenegró.

19. FINA VIZES VILÁGBAJNOKSÁG
VÍZILABDA,
FÉRFIAK
AZ 5–8. HELYÉRT

Egyesült Államok–Magyarország 11–11(3–4, 2–2, 3–2, 3–3) – ötméteresekkel: 5–4
Hajós uszoda, 6000néző.V:Savinovic (horvát), Colombo (olasz)
EGYESÜLT ÁLLAMOK: WEINBERG – DAUBE 3, Dodd 1, Irving 1, Hallock, Gruwell, BOWEN 2.Csere: Vavic, Ehrhardt 1, Woodhead 1, STEVENSON 2, Farmer. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics
MAGYARORSZÁG: Vogel Soma – MANHERCZ K. 3, VARGA DÉNES 2, Angyal, Hárai, Vámos, ZALÁNKI 2.Csere: LÉVAI (kapus), Pohl, Jansik Sz., Burián 1, NAGY ÁDÁM 3, Mezei. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 10/3
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. –
Kipontozódott: Hárai (24. p.), Pohl (25. p.)

Korábban:
Szerbia–Montenegró 10–7
(2–2, 3–2, 3–2, 2–1)

ÖSSZEFOGLALÓ

Ismét megteltek a lelátók a Hajós uszodában, csak hát előzetesen senki sem arra számított, hogy a magyar férfiválogatott az 5–8. helyért játszik majd az amerikaiakkal péntek este, a hatezer szurkoló sokkal inkább arra készült, hogy a döntőbe hajszolja a gárdát. Ez a hajó azonban az olaszok elleni vereséggel elúszott, ezzel együtt a közönség nem hagyta cserben a válogatottat.

Fordítva ezt már nem feltétlenül mondhattuk el...

Azt nem állítanánk, hogy Märcz Tamás együttese túltette magát a csalódáson, a bevonuláskor látott arcok egyáltalán nem voltak felhőtlenek, és a játék is akadozott. A mieink így is kétgólos előnyre tettek szert, hogy aztán másfél perces rövidzárlat után hirtelen már hátrányban találják magukat. Ezzel azonban az amerikaiak felpiszkálták a magyar csapatot, amely a negyed végére visszavette a vezetést, Manhercz Krisztián két másodperccel a dudaszó előtt lőtte be saját maga második gólját.

A folytatásban remekül védekezett és ezzel fordítottan arányosan támadtak a mieink. Zalánki Gergő törte meg a négyperces gólcsendet, ettől Burián Gergely is kedvet kapott a lövéshez, a két balkezes bombával pedig 6–3-ra vezetett a magyar válogatott. Dejan Udovicsics azonnal időt kért, meg is tört a lendületünk, ráadásul a rengeteg kihagyott magyar emberelőny után az amerikaiak feljöttek egy gólra.

A térfélcsere után sem változott meg a találkozó menete, kihagyott ziccer itt, kettős fór ott, és megint egyenlő volt az állás. Az emberelőnyös játékunk továbbra is pocsék volt, végül Manhercz unta meg a totojázást, és ragasztott ismét nagy gólt a kapuba. Időkérés után megtört a jég, végre belőttünk egy szimpla fórt, más kérdés, hogy erre több mint húsz percet kellett várni... Ráadásul ugyanezt előadták az amerikaiak is, mármint az időkérés utáni emberelőnyös gólt. A negyed végén ötöst lőhetett az ellenfél, és Hannes Daube most sem hibázott.

Nyolc perccel a vége előtt 8–8 volt az állás, sajnos nem sokáig, mert a tengerentúliak visszavették a vezetést. Kínkeserves perceknek néztünk elébe, a mieink nem tudtak sebességet váltani, az ellenfél viszont igen, mínusz kettőnél meg már kifejezetten kínosan nézett ki az eredményjelző. Zalánki szépített, Märcz Tamás meghúzta a kapuscserét, Lévai Márton pedig lehúzta a rolót. Nagy Ádám nevéhez méltó gólt lőtt, ezzel egyenlített, a végén aztán emberelőnyben támadhattunk a győzelemért. Ez a fór is kimaradt, a szenvedés vége így szétlövés lett, abban meg egy rontott lövéssel, védés nélkül vereség – a hetedik helyért kell játszani a montenegróiakkal az utolsó napon. Ez már kudarc a javából.

Märcz: Múltkor öklös volt a gyomorba, ez egy hasba rúgás

PERCRŐL PERCRE

(total-waterpolo.com)
(total-waterpolo.com)
(waterpolo.hu)
(waterpolo.hu)



HALLOCK BELÖVI, 5–4 AZ AMERIKAIAKNAK. ÖTÖDIK AZ USA, MI A HETEDIK HELYÉRT JÁTSZUNK VASÁRNAP.

Ha Zalánki betalál... ballal a bal alsóba vágja a labdát. 4–4!

Stevenson jobbal a jobb alsóba lő, 3–4! Vogel helyett Lévai áll majd be. Ha...

Manhercz jobbal a léc alá talál, ebbe nem ért bele a kapus, csak majdnem. 3–3!

Bowen jobbal a bal felsőbe lő, nagy erővel. 2–3!

Nagy minden dühét beleadja, Weinberg fölött a léc alá bombázza a labdát, 2–2!

Irving a bal alsóba lő, a labda a kapufa és a háló közé ragad. 1–2!

Vámos lövését eléri a jobb sarok előtt Weinberg.

Daude szintén, 1–1!

Varga jobbal a bal alsóba lő, 1–0!

NÉZZÜK!

8. PERC VÉGET ÉRT A NEGYEDIK NEGYED!

8. perc Emberelőny, 32 másodperc van vissza. Manhercz lövését eléri bal kézzel a bal sarok előtt Weinberg. JÖHETNEK AZ ÖTÖSÖK!

8. perc Magyar időkérés, van még idő bőven egy támadásra.

8. perc Zalánki kiáll, első hibája, Lévai remekül védi a bal saroknál Ehrhardt lövését.

7. perc Angyal kiharcol egy emberelőnyt, Varga négyről a bal alsóba lő ballal. 11–11!

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

7. perc Amerikai támadás, de kapkodnak ők is!

6. perc Nagyon nem megy...

5. perc Lévai is bemutatkozik, Angyal és Zalánki lövése is rossz azonban. Zalánkit könnyedén szerelik a jobb szélen aztán...

4. perc Lévai a kapunkban. Irving lövését blokkolja Manhecz, Zalánki ziccere a kapusé...

4. perc Nagyon kellett, Zalánki elvállalja, ballal a bal alsóba lő ötről, picit jobbról. 10–11!

3. perc Kissé balról a jobb felsőbe talál jobbal Dodd. Manhercz passza rossz, kontra, Woodhead közelről a jobb felsőbe lő. 9–11.

2. perc Varga és Irving gólváltásával. 9–9!

1. PERC FOLYTATJUK!

Fotó: Török Attila
Fotó: Török Attila
Fotó: Török Attila
Fotó: Török Attila


8. PERC VÉGET ÉRT A HARMADIK NEGYED!

8. perc Daude
jobbal a jobb felsőbe talál, Vogel érezte az irányt most is, de hiába. Nagy távolija kapuscsemege. 8–8!

8. perc Hárai csavarása a kapusé, lelassult a vízen a labda. Egy másodperccel a vége előtt Hárai kipontozódik, és összehoz közben egy hetest is...

7. perc Zalánki lövését kitolja a bal felső elől Weinberg, Zalánki blokkja jó a másik oldalon.

7. perc Megáll a labda Stevenson lövése után a gólvonalon. Nincs bent teljes terjedelmével? De igen. Videózás lesz. Nem lesz, 8–7!

6. perc Amerikai emberelőny és időkérés. Már nincs tábla.

5. perc Nagy lóbálás Nagytól, majd ötről a jobb felsőbe lő. Jobbal. 8–6!

5. perc Magyar időkérés is.

4. perc Nagy s Zalánki jól védekezik, magyar emberelőny.

3. perc Hárairól kiállítás, de rossz a Manhercz-passz, Vámos távolija kapuscsemege. Daude lövése a kapufán toccsan, a bal alsóba bombáz mérgében hatról, picit balról jobbal Manhercz. 7–6! Pedig Weinberg combközépig kirepült a vízből. A tiszavirág-technika sem volt elég a védéshez.

2. perc Manhercz kiáll, majd még ki sem ér Varga, Bowen a bal felsőbe lő négyről. 6–6!

1. perc
Mienk a ráúszás után a labda, eladjuk. Farmer fél méterről a jobb oldali kapufára lő, Varga emelése meg megáll a bal alsó és a gólvonal előtt.

1. PERC FOLYTATJUK!

(waterpolo.hu)
(waterpolo.hu)



8. PERC VÉGET ÉRT A MÁSODIK NEGYED!

8. perc Hárairól ismét kiállnak, elvariáljuk, balról nagyon rossz Manhercz lövése. Burián a másik szélről rontja el.

7. perc Kettős emberelőnyből Hárai két méterről nem tud a bal felsőbe lőni, Weinberg odaér, Stevenson ötről kapura bombáz, de Burián blokkol.

6. perc Vámos négyről a lécre lő, pontosabban csak csípte a labdát a labda. Ehrhardt centerből azonnal betalál szinte, Pohl mellől. 6–5!

5. perc Bowen hat másodperc múlva eredményes... 6–4!

5. perc Amerikai időkérés. Nem fog az amerikaiak tolla. De szóban kiegészíti a mester.

5. perc Farmer labdát veszít, Burián ballal a bal alsóba talál kissé balról, négy méterről. 6–3!

4. perc Irving lövése Vogelhez pattan, Manhercz blokkolt, Zalánki nem variál, kissé jobbról négyről a túlsó alsóba lő. 5–3!

3. perc Jobbról éles szögből a kapufára lő Daube. Varga balkezes, pattintott lövését Weinberg a lécre tolja, a bal kapufa és a léc találkozásához, egészen pontosan.

2. perc Stevenson lőne hatról, előnyben (ember és tempó), de elejti a labdát. Angyalról kiállítás, Vámos beadását Angyal két méterről jobbal a léc fölé vágja! Ez nem az angyali nyugalom...

1. perc Az amerikaiaké a labda, de Varga ügyesen védekezik. Angyal centerből a kapusba lő.

1. PERC FOLYTATJUK!

Nyolc lövés itt, 7 ott, két-két labdaszerzés és blokk, egy hetessel több az ellennek. 4 kiállítás nálunk, eggyel kevesebb az amerikaiaknak.

8. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ NEGYED!

8. perc
Zalánki blokkol egy távoli lövést, 10 másodperc van még vissza, Manhercz balról, három méterről a bal alsóba lő, Weinberg hóna alatt. 4–3!

8. perc Kettős előnyből sem merünk lőni, Vámos remekül ad azért középre, Nagy egy méterről jobbal a bal alsóba tolja a labdát. Kellett. 3–3!

7. perc Emberhátrány, ziccer, Hárai odacsap, ötméteres. Daube a bal sarokba talál, Vogel nem ért oda, csak majdnem. 2–3.

7. perc
Varga lövése Weinbergé, aki elkapta sajnos a fonalat. De Vogel is véd egy nagyot, a jobb felső előtt elcsípi Irving közelijét.

6. perc Rossz magyar támadás, kontra, balról két méterről jobbal a rövid sarokba talál Stevenson. Egál.

5. perc Kissé balról jobbal Daube megcsinálja ugyanezt. 2–1!

4. perc De Pohl hátul javít, Jansik passzát Manhercz kissé balról jobbal a jobb, azaz a rövid sarokba vágja azonnal. Váratlan lövés volt! 2–0!

4. perc Donovan hatról a jobb alsóba találna, de odaér Vogel. Pohl bejátszása nagyon rossz a másik oldalon, előtte Vámos ismét a blokkba lőtt.

3. perc Varga ötméteres ejtése dettó, középről nagy lóba után a bal felsőbe varázsolja a labdát. 1–0!

2. perc Varga passzát Manhercz jobbal hatról a lécre pattintja, és övék a kipattanó. Angyal remekül védekezik, majd rossz a bejátszás, Hárai emberfogása tökély. Maga.

1. perc Manhercz elhozza a labdát, Vámos ötméteres lövése emberelőnyből a kapusé. Kiállítás a másik oldalon is, Varga megy ki. Túljátsszák.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A mieink fehér sapkában, az amerikaiak kékben.

Az amerikai válogatott legutóbb hét éve, a világligában tudta legyőzni a mieinket, az azóta lejátszott öt egymás elleni mérkőzés mindegyike magyar sikerrel ért véget.

Nyáresti kötelességszegés – Malonyai Péter jegyzete.

Bár a pekingi olimpia döntőjében vereséget szenvedtek az amerikaiak a címvédő magyar válogatottól, az ezüstérem után, alig egy évtized alatt duplájára nőtt az igazolt vízilabdázók száma az országban. A férfiak eredményességben még elmaradnak a nőktől, de jó úton járnak afelé, hogy néhány éven belül már az éremesélyesek között emlegessék őket a nagy tornákon. A tokiói olimpián legyőzték az olaszokat, míg az idei vb-n a szerbek és a görögök ellen sem adták olcsón a bőrüket. Egyre többen játszanak európai topcsapatokban is, a center Benjamin Hallock kétszer nyert BL-t a Pro Reccóval.

Ez a hajó azonban elúszott, a magyar válogatott 2015 után maradt le újra a négy közé jutásról. Érdekesség, hogy a negyeddöntőben akkor is az olaszok verték meg a mieinket egy góllal (8–7), majd az alsó ágon ugyanúgy az amerikaiak jöttek szembe elsőként. Kazanyban hatodik lett a válogatott, remélhetőleg ezúttal legalább a szép zárás meglesz, még ha különösebb jelentősége nincs is annak, hogy az ötödik vagy a hatodik helyen végez a csapat akkor, amikor nem játszhat az érmekért – az önbecsülés és a közönség kiszolgálása szempontjából viszont egyáltalán nem mindegy.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

KAPUSOK: LévaiMárton (Genesys OSC Újbuda),VogelSoma (FTC-Telekom)
MEZŐNYJÁTÉKOSOK: AngyalDániel,NagyÁdám (mindkettő Szolnoki Dózsa),BuriánGergely,HáraiBalázs,ManherczKrisztián (mindhárom OSC),JansikSzilárd,PohlZoltán,VargaDénes,VámosMárton (mind FTC),MezeiTamás (A-Híd VasasPlaket),ZalánkiGergő (Pro Recco, olasz)
TARTALÉKOK: FeketeGergő,VigváriVendel (mindkettő FTC)

A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot. A tartalékokat kizárólag koronavírusos megbetegedések miatt lehet becserélni.

Vizes vb: a férfi pólósokért izgulhatunk este – élő hírfolyam ITT!

(Fotó: Tumbász Hédi)
(Fotó: Tumbász Hédi)


FÁJ. 10–5-re legyőzte a spanyol férfi vízilabda-válogatott a horvátokat, így bejutott a torna döntőjébe. A spanyolok vasárnap az olaszokkal játszanak a Margitszigeten.

„Nem csináltunk semmi extrát az olaszok ellen, illetve nem készültünk azon kívül másra, hogy a legeredményesebb játékosaikat kiemelten kezeltük, hogy rájuk oda kellene érnünk, de ezt is elnéztük.Sajnos Di Fulvio olyan helyzetekből volt eredményes, amikor tudtuk, hogy ő fog lőni, mégis hagytuk lőni. Ezek fájó pontok, egyszerűen a kivitelezésben nem sikerült pontosnak, élesnek lennünk, ez okozta a vesztünket”– foglalta össze a védekezés hibáitVarga Dénes,majd kitért a támadásra is, amellyel kapcsolatban kiemelte,az olaszok meglepték őket egy furcsa zónavédekezéssel.

Manhercz Krisztián – Megérdemelten szenvedtünk vereséget. VIDEÓ!

A magyar férfi vízilabda-válogatott az elődöntőbe jutásért Olaszország ellen ugrott medencébe a világbajnokságon, és bár az első negyedben jó játékkal vezetést szerzett, végül vereséget szenvedett (10–11). Az olaszok jól védekeztek, a kevesebb lehetőségükből több gólt szereztek, így ők találkoznak Görögországgal az elődöntőben.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK–MAGYARORSZÁG MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik