Női kézi NB I: Horváth Roland nem bízná a véletlenre az érdi bennmaradást

NÉMETH RICHÁRDNÉMETH RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2022.08.07. 07:22
null
Hisz a magyar játékosokban Horváth Roland (középen), aki új és fiatal csapatot épít Érden (Fotó: Dömötör Csaba)
Horváth Roland, az érdiek vezetőedzője szerint az ismét jelentős átalakuláson átmenő keret két-három év múlva alkothat majd ütőképes együttest.

Jelentős fiatalításba kezdett két éve az Érd NK NB I-es női kézilabdacsapata, amely az előző évadban épphogy benn maradt az élvonalban. A narancs-feketék továbbra is bizalmat szavaznak a fiataloknak, idén azonban lehetőség szerint nem hagynák az utolsó fordulóig izgulni a szurkolókat. Horváth Roland, az érdiek vezetőedzője szerint az ismét jelentős átalakuláson áteső társaság két-három év múlva alkothat majd ütőképes együttest.

„Megint erősen fiatalítottunk, de aki régóta ismer, az tudja, én nagyon hiszek ebben a módszerben – kezdte Horváth Roland. – Hiszek a magyar játékosokban, ezért olyanokat igazoltunk, akik bizonyítani akarnak, akikben látom azt, hogy idővel képesek lesznek magas szinten megoldani a feladatukat és alkalmasak az NB I-re. Sok külföldit ajánlottak az ügynökök nekünk is, de a lényeg, hogy én a magyar fiatalokra akarom fordítani az energiát.”

A szakember arról is beszélt, hogyan tenné rendbe és alakítaná át csapata játékát a következő évadra.

Mindenféleképpen szisztematikusan kell felépíteni a játékot a védekezéstől kezdve – folytatta. – Nem titok, hogy Csapó Kyra és Csiszár-Szekeres Klára érkezésével ezt szeretnénk stabilizálni, mert a jó védekezéssel tudjuk állandósítani a jó támadásokat is. Ezt komplex edzésekkel kell fejlesztenünk és párhuzamosan erre fektetjük most a legnagyobb hangsúlyt”.

Az elmúlt évhez képest jelentősen változott a Pest megyei klub kerete: öten távoztak, hatan érkeztek az együtteshez. A trénert arról is megkérdeztük, mi alapján válogatták össze az újoncokat.

„A védekezést mindenképpen meg kell erősíteni, és ezt olyan játékosokkal szeretném elérni, akik korábban az élmezőnyhöz tartozó csapatokban játszottak – magyarázta Horváth Roland. – Ugyanez a kapusposzton is fontos szempont volt, hogy kicsit stabilabbak legyünk. Nagy hiány van egyébként, szűk a merítési lehetőség, nehéz magyar játékost találni. Sokan inkább nem kockáztatnak és kész játékosokat igazolnak, én azonban próbálok olyanokat játszatni, akik szeretnék megmutatni, mit is tudnak valójában”.

Az edző a célokkal kapcsolatban még elmondta, egy stabil csapat összerakása az idei elsődleges feladat.

„Mivel ennyi érkezőnk van és rövid az idő a keret összehangolására, ennek megfelelően tűztük ki a célokat. Nem szeretnénk a bajnokság hajrájában pengeélen táncolni, azon aggódni, benn maradunk-e. Ha számot kellene mondanom, valahol a nyolcadik hely körül lenne a reális helyezésünk, de most sokkal fontosabb, hogy egyénileg és csapatszinten stabilak legyünk. Egy olyan magot szeretnénk kialakítani, amelyet ha sikerül két-három évig együtt tartani, akkor többet is elvárhatunk majd a csapattól, és merészebb célokat is kitűzhetünk.”

Az edző zárásként hozzátette: egyelőre pozitív benyomásai vannak, elégedett a játékosok hozzáállásával, és szépen haladnak a felkészüléssel.

AZ ÉRDI KERET A 2022–2023-AS IDÉNYRE
Érkezett: Csapó Kyra (DVSC Schaeffler), Gerencsér Fanni (Győri Audi ETO KC), Puskás Lilla (Kispest NKK), Dávid-Azari Fruzsina (MTK Budapest), Csiszár-Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungária), Csáki Zsófi (FKSE-Algyő).
Távozott: Szabó Kitti (MTK Budapest), Vukajlovics Alekszandra (DVSC Schaeffler), Takács Cecília (Dunaújvárosi Kohász KA), Bódi Bernadett, Mézes Laura.
Maradt:
Kopecz Barbara, Mód Noémi, Kántor Kamilla, Paróczy Sára, Sztankovics Réka, Pécsi Villő, Hadfi Gréta, Fekete Bozsana, Horváth Dóra, Csáki Lilla, Kiss Zsófia, Kóka Mariann, Landi Gabriella.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik