Vágólapra másolva!
A francia bajnok Paris Saint-Germain csapatánál lassan mindenre hétre akad egy botrány. A legújabb, hogy a csapat arca, a nyáron busás fizetésért szerződést hosszabbító Kylan Mbappé összerúgta a port Neymarral, Lionel Messit pedig vállal meglökte a Montpellier elleni meccsen. Wayne Rooney, a Manchester United történetének legeredményesebb játékosa szerint Mbappének ideje lenne leszállnia a a földre.

A világbajnok francia támadó májusban meghosszabbította a szerződését a párizsi csapattal, tette mindezt 300 millió eurós aláírási pénzért és idényenkénti 100 millió eurós fizetésért. Nem mellesleg arra is ígéretet kapott, hogy beleszólása lesz az edzőkérdésbe és a játékoskeret kialakításába is.

Mbappé áll a hierarchia csúcsán Párizsban Forrás: AFP/Stephane De Sakutin

Nem sokkal később aztán kirúgták a csapat edzőjét, az argentin Mauricio Pochettinót, akit a Lille csapatával tavaly bajnokságot nyerő Christophe Galtier váltott a kispadon, sportigazgatóként pedig Leonardo helyére érkezett az a Luis Campos, aki korábban együtt dolgozott Mbappéval a Monaco csapatánál.

A PSG remekül kezdte a szezont, ugyanis 4-0-ra megnyerte a Nantes ellen Francia Szuperkupa-döntőt, majd a bajnokság első fordulójában 5-0-ra győzött a Clermont Foot vendégeként. Mbappé egyik meccsen sem játszott, Neymar és Messi között viszont remekül működött a kémia és ezen a két meccsen mindketten összehoztak három gólt.

Nem túl jó a viszony a PSG játékosok között Forrás: AFP/Franck Fife

Majd jött a Montpellier elleni bajnoki, amelyen Mbappé már kezdőként lépett pályára és a 23. percben kihagyott egy tizenegyest. Húsz perccel később aztán megint tizenegyest kapott a PSG, de a második büntetőt már Neymar végezte el, pedig Mbappé megpróbálta tőle elvenni a lehetőséget. Mindenzt úgy, hogy annyira igyekezett a labdáért, hogy közben vállal meglökte a hétszeres aranylabdás Lionel Messit, aki láthatóan meglepődött a történtek hatására.

Az esetről készült videó bejárta a világhálót, így a Manchester United történetének legeredményesebb játékosa, Wayne Rooney is látta a felvételt és nem is ment el szó nélkül az eset mellett.

- mondta Rooney, aki a United játékosaként két BL-döntőt is elveszített a Messivel felálló Barcelona ellen.

A közösségi oldalakon a szurkolók nagy része tiszteletlennek tartja Mbappé viselkedését, és rengetegen kritizálták Christophe Galtier vezetőedzőt, aki tett arra utalást, hogy a jövőben is Mbappé lesz a PSG kijelölt tizenegyesrúgója.