Viharos mérkőzésen játszott döntetlent Felcsúton a Kecskemét

NAGY ZSOLT (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)NAGY ZSOLT (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.08.19. 19:46
null
Villámlás miatt nem kezdődött el idejében a bajnoki (Fotó: Árvai Károly)
Villámlás miatt háromnegyed órás csúszással kezdődött a labdarúgó NB I 4. fordulójának nyitó mérkőzése, amelyen izgalmas hajrá után a Puskás Akadémia 1–1-re végzett a nagyot küzdő Kecskeméttel.

 

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ
Puskás Akadémia–Kecskeméti TE 1–1 (Szabó A. 86. – öngól, ill. Szuhodovszki 3.)
Felcsút,
Pancho Aréna, 980 néző. Vezette: Andó-Szabó
Kiállítva: Zeke (79., Kecskemét)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Hatalmas vihar zúdult Felcsútra alig egy órával a Puskás Akadémia–Kecskeméti TE bajnoki mérkőzés előtt, az eső néhány percig olyan ütemben zuhogott, hogy látni is alig lehetett, a szürke égbolton villámok cikáztak. Utóbbi miatt Andó-Szabó Sándor játékvezetőnek és stábjának is fájhatott a feje, hiszen villámlás esetén a játékosokat nem lehet pályára engedni, vagy ha folyik a mérkőzés, be kell küldeni az öltözőbe. Negyvenöt perccel a kezdés előtt ezért komolyan megugrott az egy négyzetméterre jutó, eget kémlelő emberek száma a Pancho Aréna területén.

Eleinte úgy tűnt, nem lesz probléma. Gyorsan felszakadozott a felhőzet, a játékosok is pályára vonultak bemelegíteni, ám negyedórával a kezdő sípszó előtt újra esni kezdett az eső, dörgött az ég, a villámok az egész égboltot behálózták, még a pálya fölött éjszakai vadászatra induló denevérek is jobbnak látták, ha ideiglenesen fedett helyre húzódnak.

„Volt olyan bolond bíró az NB II-ben, aki jégesőben fociztatta a játékosokat" – kezdődtek az anekdoták a lelátón, amikor a kezdésnek kiírt este nyolcórás időpontban sem vonultak pályára a csapatok, Andó-Szabó döntését viszont nem érhette kritika, a körülmények miatt egyértelműen el kellett halasztania a kezdést. A szurkolók a várakozás alatt vidáman beszélgettek, néhányan olvasgatták a mérkőzés hivatalos műsorfüzetét, benne a Batik Bencével készített interjúval, a két hete igazolt védő 150. NB I-es mérkőzésére készült.

A mérkőzés megrendezését illető végső döntés 20.30-ra maradt, Andó-Szabó Sándor ekkor gyűjtötte maga köré az edzőket, és egyeztette le velük, hogy a folyamatos villámlás ellenére el lehet kezdeni az újabb bemelegítést. A két csapat játékosai és a játékvezetői stáb is kivonult tehát a pályára, hogy átmozgassa izmait, és felkészüljön a folytatásra, reménykedve abban, hogy a villámlás idővel abbamarad. Számításuk nem jött be, a játékvezetői stáb mégis engedélyezte a mérkőzés elkezdését, az eredeti időpontnál háromnegyed órával később így útjára indult a labda.

Hamar feltűnt, hogy a kényszerű csúszás a vendégeket zavarta meg kevésbé, Banó-Szabó Bence a bal szélen remek csellel indult meg, lekészítette a labdát Szuhodovszki Somának, aki távoli bombagóllal nyitotta meg az OTP Bank Liga 4. fordulóját.

Már a 3. percben gólt ünnepelhettek a kecskemétiek (Fotó: Árvai Károly)
Már a 3. percben gólt ünnepelhettek a kecskemétiek (Fotó: Árvai Károly)


A folytatás kiegyenlített játékot hozott, a Kecskemét igyekezett nem beállni bekkelni a kapuja elé, próbálta szervezni támadásait, és a labdaszerzések után minél gyorsabban indulni az ellenfél kapuja felé. A hazaiak játékából kicsivel több koncentráció hiányzott, a támadók többször is hiába kaptak jó labdát, lassan döntötték el, mit kezdenének vele, és a védők addigra menteni tudtak.

„Az is becsap valahová, amit úgy látunk a levegőben, hogy megáll?" – folyt közben a lelátón az eszmecsere, a villámlás ugyanis a huszonötödik perchez közeledve sem akart szűnni. Mások a technikai zóna vonalán sétáló Szabó Istvánnak, a Kecskemét vezetőedzőjének Zeus márkájú öltözetét találták az adott helyzetben felettébb mókásnak, és bizony bőven volt idő a humorizálásra, mert Marius Corbu ígéretes lövésén kívül a hazai csapat nem tudott sok lehetőséget felmutatni, jól zárt a kecskeméti védelem.



A második félidőre Hornyák Zsolt Yoell van Nieff helyett Sahab Zahedit cserélte be, ám eleinte ez sem sokat változtatott a felcsútiak támadójátékán, pedig az 51. percbe Varga Bence ritkán látható hibát követett el. Miközben a kezében tartogatta a labdát kirúgáshoz készülődve, kilépett a tizenhatos vonalán, így közvetett szabadrúgást végezhetett el a Puskás Akadémia – Zahedi a sorfalba lőtt. A hazaiak a folytatásban is mezőnyfölényben futballoztak, távoli lövésekkel próbálkoztak, ám ezek nem találtak kaput. A kecskemétiek állták a sarat, a túloldalon pedig Katona Máté emelése hullott be kis híján a kapuba, a labda a lécre pattanva hagyta el a játékteret.

A vendégek sokszor önfeláldozón védekeztek, itt éppen Zahedi lövését blokkolják (Fotó: Árvai Károly)
A vendégek sokszor önfeláldozón védekeztek, itt éppen Zahedi lövését blokkolják (Fotó: Árvai Károly)

A Puskás Akadémia a 79. percben Zeke Márió kiállításával kapott lehetőséget arra, hogy a hajrában legalább az egyik pontot otthon tartsa, a kecskemétiek középpályása Mohamed Mezgrani buktatása miatt kapta meg második sárga lapját. Emberelőnyben fokozta a nyomást a hazai csapat, aminek meglett az eredménye, Skribek Allen jobb oldali beadásába saját kapuja előtt Szabó Alex ért bele olyan szerencsétlenül, hogy a labda védhetetlenül a hálóba pattant. Néhány perccel később Patrizio Stronati lábában maradt a meccslabda, a ziccert bravúrral védte Varga Bence. A túloldalon Katona Bálint lehetett volna a hős, ám hiába hozta helyzetbe magát, az ő lövését Tóth Balázs védte. A viharos mérkőzés éppen a végére pörgött fel, ha néhány perccel tovább tart, talán valamelyik csapat meg is nyeri. A pontosztozkodás a látottak alapján viszont igazságosnak mondható. 1–1

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

MESTERMÉRLEG

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): – Nézők számára biztosan érdekes mérkőzést játszottunk, már csak a körülmények miatt is. A Kecskemét jobban alkalmazkodott az alagútban várakozáshoz, jól kapta el a kezdést, rúgott egy gólt, pedig ezt mindenképp szerettük volna elkerülni. Az első félidő nem úgy sikerült, ahogyan elterveztünk. A középpályán lassabbak voltunk, nem játszottunk türelmesen, ahogyan a találkozó előtt beszéltük, így nehezen tudtuk megbontani a Kecskemét védelmét. Több játékosunk gyengén teljesített, Yoell van Nieffet is emiatt cseréltem le. A cseréinket viszont meg kell dicsérnem, mert nagyon jól szálltak be a mérkőzésbe, idő kérdése volt, hogy mikor egyenlítünk ki. A második félidőben jó tempóban futballoztunk, meg is nyerhettük volna a találkozót, bosszantó, hogy nem tettük. Ebben az idényben ez a harmadik mérkőzés, amelyiknek a végét elrontjuk. Ha jobban koncentrálunk, a Ferencváros ellen döntetlenre kellett volna végeznünk, a Kisvárdát le kellett volna győznünk, és most is miénk lehetett volna a három pont. Ha nagy csapattá akarunk válni, ilyen hibákat nem szabad megengedni, sokat kell javítanunk a helyzetkihasználáson.

Szabó István (Kecskeméti TE): – A csúszás miatt sokat törtem a fejem, hogyan lehet a játékosokat fizikálisan, koncentrációban szinten tartani, szerencsére a stadionban van bemelegítőterem, ahol az erőnléti edző folyamatosan foglalkozott velük. Talán ez is befolyásolta, hogy jól, góllal kezdtünk, és az első félidőben bejött, amit elterveztünk. Nehéz volt a Puskás Akadémia ellen futballozni, mert gyorsan, szervezetten játszottak, jól mozogtak vissza a labdákért, és végeredményben nem érdemtelenül egyenlítettek. Csak gratulálni tudok a csapatomnak, amiért állta a sarat. Az eddig négy bajnoki mérkőzésünk közül talán most játszottunk a legjobban, de nem lehet mindig szerencsénk, és pattanhat befelé a labda. A rutintalanság néha kijött, tanulnunk kell még ezt az osztályt. Kifejezetten öröm számomra ugyanakkor, hogy egyre jobban felvesszük a ritmust, sebességben és hozzáállásban is. Ráadásul sok fiatal, magyar futballistával érjük el az eredményeket.

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC225–0+56
2. Kecskeméti TE4133–2+16
3. Paksi FC3127–5+25
3. Kisvárda3127–5+25
5. Puskás Akadémia41214–3+15
6. Zalaegerszegi TE2112–1+14
7. Mol Fehérvár3124–6–23
8. Debreceni VSC334–40 3
9. Vasas FC333–30 3
10. Újpest FC3212–4–22
11. Mezőkövesd3123–6–31
12. Budapest Honvéd3123–8–51
NB I, 2022–23, 4. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Augusztus 19., péntek
Puskás Akadémia–Kecskeméti TE 1–1
Felcsút, Pancho ArénaAndó-Szabó Sándor980
Augusztus 21., vasárnap
17.55: ZTE FC–Kisvárda Master Good (Tv: M4 Sport+) Zalaegerszeg, ZTE Aréna
20.00: Vasas FC–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport+) Budapest, Illovszky Rudolf Stadion
Augusztus 22., hétfő
20.00: Mezőkövesd Zsóry–DVSC (Tv: M4 Sport)Mezőkövesd, Városi Stadion
A Paksi FC–Ferencváros és a Mol Fehérvár–Újpest FC mérkőzést későbbre halasztotta az MLSZ versenybizottsága.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik