Vágólapra másolva!
Egyik edzője, Ivan Ljubicic szerint Roger Federer szakkommentátorként és mentorként folytathatja pályafutását, miután péntek este a Laver Kupán visszavonult a tenisztől.

- nyilatkozta Londonban a Kossuth Rádiónak a tréner.

Ljubicic hozzátette, nem hiszi, hogy Federernek lesz majd valamiféle konkrét állása, inkább több különféle dolgot fog csinálni, amit igazán szeret. Egyszerűen élvezni fogja az életet.

Federer a háttérben az edzőjével Forrás: Getty Images via AFP/2016 Getty Images/Clive Brunskill

A visszavonulását múlt csütörtökön bejelentő 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes svájci klasszis saját kérésére Rafael Nadal párostársaként búcsúzott az élsporttól. Federer az 1998-ben kezdődött profi karrierje során 103 ATP-tornán diadalmaskodott. Párosban a 2008-as pekingi olimpián aranyérmet nyert, négy évvel később Londonban egyesben ezüstérmes lett. A világranglistát 310 héten át vezette, egy alkalommal 237 héten át megszakítás nélkül, és ötször zárta az évet a rangsor élén.

Korábban elmondta, nagy dolognak tartja, hogy ilyen hosszú ideig tartott a pályafutása, és ilyen sokáig tudott magas szinten játszani, de Ivan Ljubicic szerint emögött semmiféle titok nem húzódott meg.

- nyilatkozta.