Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Durva, mi történt az éhes vendéggel Gordon Ramsay éttermében

default user icon
MME
Főhősünk barátnőjét vitte el randizni a három Michellin-csillaggal büszkélkedő sztárséf egyik éttermébe, ám a vacsora nem pont úgy sikerült, hogy azt eltervezte.

Egy havi lakbér árát hagyta ott egy peches fickó Gordon Ramsay Atlantic City-ben található éttermében, a Gordon Ramsay Steak at Harrah's-ban. Főhősünk a kedvesével látogatott el a világhírű sztárszakács nevével fémjelzett vendéglátóhelyre, hogy meglepje őt egy isteni vacsorával. Nos, a meglepetés össze is jött, de nem pont úgy, ahogy azt képzelték!

A férfi először Wagyu sztéket akart rendelni, ami egy igazán ínyenc fogás, egy japán marhahús. A wagyu egyenletesen az izomrostok között raktározza a zsírtartalékát, amitől a hús a sütést követően is vajpuha lesz. Akár 30 százalékkal több egyszerű telítetlen zsírsavat tartalmaz, mint a legjobb minőséget adó európai fajták, nem csoda, hogy cikkünk főhőse is elcsábult. Egészen pontosan Kobe húst rendelt. A japán fekete szarvasmarha Tajima törzséből származó Wagyu marhahús, amelyet Japán Hyōgo prefektúrában tenyésztenek, és történetesen vajpuha.

Ezzel még nem is lenne semmi gond, csakhogy a farkaséhes férfi teljesen elnézte az étlapot, pontosabban a fogások mellett szereplő árakat, igaz, ez csak később derült ki.
„Életemben nem ettem még Kobe marhahúst, szinte elolvadt a számban, isteni íze volt. Előételt is rendeltünk, köretet is, a párom pedig kipróbálta Ramsay séf ikonikus wellington bélszínét. Imádta” - lelkendezett a férfi a Daily Starnak.

A mosoly azonban gyorsan lehervadt az arcáról, amikor megkapta a számlát, ami 600 dollárra, azaz több mint 250 ezer forintnak megfelelő összegre rúgott két főre. A férfi először azt hitte, káprázik a szeme, de később be kellett ismernie, hogy ő hibázott. Utólag azonban nem bán semmit, sőt!

 „Eleinte azt szerettem volna, ha Gordon Ramsay maga teremt le, mondván, mekkora balfék vagyok, aztán átértékeltem a dolgot. Tényleg fantasztikusan éreztem magam és nagyon jókat ettünk, így utólag visszagondolva azt mondom, nem bánok semmit” - összegezte a férfi a történteket.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss