A nap tippelője: Torghelle Sándor elárulta, mire számít a brazilok és a horvátok meccsén

Torghelle Sándor
Torghelle pályafutása két leghíresebb gólját 2004-ben a világsztárokkal felálló német válogatott ellen szerezte
Vágólapra másolva!
A katari labdarúgó-világbajnokság tizenötödik játéknapja előtt a korábbi 42-szeres magyar válogatott támadóval, Torghelle Sándorral beszélgettünk arról, hogy mit vár a soron következő két nyolcaddöntős párharctól.
Vágólapra másolva!

"Voltak már meglepetések a vb-n, ami adódhatott taktikázásból, figyelmetlenségből, vagy az ellenfél lebecsülése miatt, a torna ezen szakaszában viszont már nem lehet taktikázni, a jobb csapat fog nyerni. Ezért azt mondanám, hogy a horvátok fognak továbbjutni. Biztosabb csapatnak érzem a horvátot, tapasztaltabbak, több nemzetközi rutinnal rendelkező játékosuk van, de persze, a fociban bármi megtörténhet. Láttuk, hogy Japán is megverte a németeket meg a spanyolokat, bár ha utóbbi az utolsó fordulóban úgy állt volna hozzá a mérkőzéshez, ahogy kell, akkor lehet, hogy az egy sima meccs lett volna. Azt mondanám, hogy a horvátok 2-0-ra legyőzik Japánt" - jelentette ki a 2020-ban visszavonult támadó.

Torghelle pályafutása két leghíresebb gólját 2004-ben a világsztárokkal felálló német válogatott ellen szerezte Forrás: AFP/Ferenc Isza

"A brazilok eddig meghatározó és magabiztos játékot mutattak a vb-n, ráadásul őket tartják a legesélyesebbnek is. Épp

Ettől függetlenül azt gondolom, hogy ennél tovább már tényleg nem fog jutni Dél-Korea. Szerintem a brazilok 2-0-ra fognak nyerni" - mondta az egykori magyar válogatott csatár, aki többek között Brazília ellen is eredményes volt.

Torghelle Sándor tippjei:
Japán-Horvátország 0-2
Brazília-Dél-Korea 2-0

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!