A nap tippelője: Pintér Attila meglepő eredményekre számít a brazilok és az argentinok meccsén

NB II, Nemzeti Bajnokság II, foci, labdarúgás, Békéscsaba - III. kerület
Pintér Attila nem tudta bent tartani a III. Kerületet az NB II-ben
Vágólapra másolva!
A katari labdarúgó-világbajnokság első negyeddöntős párharcai előtt az egykori húszszoros válogatott hátvéd, a magyar futballválogatott korábbi szövetségi kapitánya, Pintér Attila mondta el az Origo Sportnak, hogy mit vár a soron következő két találkozótól.
Vágólapra másolva!

Pénteken rendezik a katari foci-vb első negyeddöntőit, vagyis a Brazília-Horvátország és a Hollandia-Argentína összecsapást. Ennek apropóján Pintér Attilával beszélgettünk, aki szerint mindkét mérkőzés szoros lesz, és a fegyelmezettség döntő lehet, miként az is, hogy melyik csapatnak lesznek a játékosai frissebbek fejben.

"A horvátok és a brazilok is megmutatták már a jobb és a kevésbé jobb arcukat a világbajnokságon, de minden meccs más és más. Biztos, hogy jól feltérképezik egymást a csapatok, ám lehet, hogy a szép játék helyett az eredményesség fog dominálni. Ettől függetlenül reménykedek benne, hogy jó mérkőzés lesz. A braziloknak fantasztikus játékosaik vannak, és szerintem most sokkal fegyelmezettebbek mind támadásban, mind pedig védekezésben. Persze, ez a horvátokra is igaz, akik az előző világeseményeken már megmutatták, hogy képesek komoly eredményeket elérni. A horvátok igazi erőssége, hogy csapatként tudnak messzire eljutni, viszont a brazil válogatottban több egyéniség van.

Döntő lesz, hogy melyik csapat tudja jobban elviselni azt a nyomást,

hogy egy meccsen dől el a továbbjutás. Nem szeretek tippelni, de azt mondanám, hogy 2-1 lesz a braziloknak" – mondta a Győri ETO FC 2013-as Aranycsapatának sikerkovácsa.

Pintér Attila szoros meccseket vár a negyeddöntőben Fotó: Koncz Márton - Origo

"Azt látni lehet, hogy Van Gaal visszatérésével a hollandok védekezése nagyon stabil lett, támadásban pedig nagyon hatékonyak. Remekül tudnak átváltani védekezésből támadásba, ráadásul gyors, agresszív és gólerős csatáraik vannak. Szerintem

és a hosszabbítás vagy a tizenegyesek döntenek majd" - mondta a kétszeres magyar bajnok edző.

Pintér Attila tippjei:
Brazília-Horvátország 2-1
Hollandia-Argentína 1-1 vagy 2-2

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.