Vb 2022: nem változott Keane véleménye a brazilokról, C. Ronaldóról is beszélt

Vágólapra másolva!
2022.12.09. 12:28
null
Roy Keane továbbra sem tartja helyesnek a brazilok örömtáncát (Fotó: Getty Images)
Mint azt korábban megírtuk, Roy Keane éles kritikát fogalmazott meg a Dél-Korea elleni világbajnoki nyolcaddöntőn minden gól után táncra perdülő brazil labdarúgó-válogatottal szemben. Tite, a brazil csapat szövetségi kapitánya erre reagálva azt mondta, hogy csapata mindössze az örömét fejezi ki ezzel – Keane válasza nem váratott magára.

„Szeretem a brazil csapat játékát nézni, de továbbra sem értem, hogyan táncolhat meccs közben egy edző, amikor a másik csapat mestere néhány méterre áll tőle. A futball a tiszteletről szól. Táncoljanak az öltözőben, vagy egy szórakozóhelyen, de ne a meccs közben. Miért van rendben az, hogy a brazilok táncolnak a góljaik után? Ha minden játékos táncra perdülne gólöröm közben, háromnapos meccseket rendeznénk” idézi a The Sun Roy Keane-t.

„Szerintem a Pro-licences edzőképzésen is az edzők tánctudását kellene felmérni, nem a taktikai ismereteiket” – folytatta ironikus hangnemben az ír legenda.

A katari vb-n is téma volt Cristiano Ronaldo hozzáállása a nemzeti csapathoz, valamint saját maga esetleges mellőzéséhez. Mint ismert, a 37 éves sztár dühösen reagált arra, amikor a Dél-Korea elleni csoportmeccsen lecserélte őt Fernando Santos szövetségi kapitány. A jelenleg klub nélküli portugál csatár a Svájc elleni nyolcaddöntőn csereként állt be a triplázó Goncalo Ramos helyére – Keane az ő helyzetéről is szót ejtett.

„Elvárhatjuk egy labdarúgótól, hogy tökéletes legyen? Ronaldónak tíz évvel ezelőtt is ilyen volt a hozzáállása, de akkor huszonhét éves volt és a következő meccsen mesterhármast lőtt, így mindenki elnézte neki ezt. Sokan mondják azt, hogy ő elrontja a csapatokat, de a Juventus semmit nem nyert, amióta túladott rajta” – idézte Roy Keane szavait a Mirror.

„A portugál kapitány helyesen döntött, amikor Ronaldo helyett egy mozgékonyabb csatárt nevezett a kezdőbe Svájc ellen. Ramos triplázott, és mindenki Ronaldo reakcióját nézte. Én mindenesetre nem lepődtem meg azon, hogy Ronaldo a kispadra szorult az egyenes kieséses szakaszban, hiszen már harminchét éves” – elemezte ki egykori csapattársa helyzetét Keane.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik