A csaló Blattert már az általa alapított FIFA-múzeumból is kitiltották

- Horizontal FOOTBALL FIFA PRESIDENT PORTRAIT BANK NOTE COUNTERFEIT MONEY DEMONSTRATION AGAINST PRESS CONFERENCE ATTITUDE
FIFA president Sepp Blatter looks on as fake dollar notes fly around him, thrown by a British comedian during a press conference at the FIFA world-body headquarter's on July 20, 2015 in Zurich. The 79-year-old Swiss official looked shaken as the notes thrown by Simon Brodkin, stagename Lee Nelson, fluttered around him in a conference hall at the FIFA headquarters. Brodkin was taken away in a Swiss police car after the stunt. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, a FIFA akkori elnöke boldogan fotózkodott 2013-ban, amikor lerakták az általa megálmodott múzeum alapkövét. Ahova most a lábát sem teheti be.

A Cread & Bread nevű cég egy rendezvényére kibérelte a nagyszerű FIFA múzeum épületét, s egy

rövid előadás megtartására felkérték a 86 esztendős egykori sportvezetőt. Amikor azonban a múzeum illetékeseinek kérésére elküldték a meghívottak névsorát, akkor válaszul azt kapták: „Sajnáljuk, Herr Blatter ide nem teheti be a lábát".

Hivatalos indoklás ugyan nem szerepelt az elutasításban, de természetesen mindenki tudja, hogy a volt FIFA elnök ellen azért persona non grata, mert gazdasági bűncselekmények gyanúja miatt eljárás folyik ellene - írja a Sportal Blikk.

Blatter ezek után önként lemondott a szereplésről, de a véleményét nem rejtette véka alá.

Sepp Blatter kitiltották a FIFA-múzeumból Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

„Elég vicces, hogy

– köszörülte nyelvét utódján Blatter.

A svájci Blick megpróbálta megszólaltatni a múzeum vezetését, de kérdéseikre nem kaptak választ. Egyébként Blatter köreiből az az információ szivárgott ki, hogy hamarosan megszüntetik az ellen folyó eljárást.