Edzősors: négy csapat közül válogathat Zidane – sajtóhír

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.01.28. 15:12
null
Zidane négy klub közül is válogathat (Fotó: Getty Images)
Sajtóértesülések szerint négy lehetséges opció van Zinédine Zidane számára. Az 50 éves szakember a hírek szerint a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi pozíciójára vágyott, azonban Didier Deschamps 2026-ig hosszabbított, így Zidane-nak a klubcsapatok területén kell szétnéznie. A Real Madriddal három Bajnokok Ligáját nyerő trénernek Franciaországban, Olaszországban, Németországban és Spanyolországban is van opciója.

Zinédine Zidane 2021. május 27-én távozott a Real Madridtól, azóta idejének nagy részét a családjával tölti. A tervek szerint nyáron újra munkába állna, az RMC Sport információ szerint négy klubcsapat jöhet szóba: a Juventus, a PSG, a Bayern München és a Real Madrid.

Zidane a 90-es években sok tapasztalatot szerzett Olaszországban, a Juventus komoly mérföldkő volt játékospályafutása során és Torinó mindig is fontos lesz számára. Azonban az olasz rekordbajnoktól 15 pontot levontak a bajnokságban, így a klub helyzete kevésbé vonzó Zidane számára, aki a bajnokságért és Bajnokok Ligájáért szeretne küzdeni.

Logikus választás lenne a Real Madrid, ugyanis itt már edzőként is kipróbálhatta magát az 50 éves szakember. A madridiakat már kétszer is irányította, ez idő alatt összesen három Bajnokok Ligáját nyert. Zidane kapcsolata azonban második regnálása végén megromlott a Real Madrid vezetőségével. A hírek szerint Zidane és Florentino Perez között máig fagyos a levegő.

A PSG katari tulajdonosai 2021-ben már megkeresték az aranylabdás labdarúgót, hogy ő váltsa Mauricio Pochettinót a csapat kispadján. Zidane visszautasította az ajánlatot, mert neki a francia válogatott vezetése volt a prioritás. A katari világbajnokság után a franciák 2026-ig hosszabbítottak Didier Deschamps-pal, így Zidane kénytelen volt lemondani erről a tervről. Logikus lépés lenne hazájának fővárosában, a PSG-nél elhelyezkedni, ez akár Kylian Mbappé Párizsban tartásában is segíthetne.

Talán a legmeglepőbb választás a német Bayern München lenne. A bajor klubnak szilárdak az alapjai és minden évben a Bajnokok Ligája egyik fő esélyese, valamint minden anyagi eszköze megvan ahhoz, hogy Zidane-t Münchenbe csábítsa. Az 50 éves edző korábban – még a Real Madrid Castilla edzőjeként – már járt edzőképzésen a bajoroknál és lenyűgözte a Bayern szervezettsége. Azonban probléma lehet hogy Zinédine Zidane nem beszél németül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik