Női kézi: neves játékosok távoznak az így sem gyengülő CSM-től

Vágólapra másolva!
2023.02.03. 10:15
null
Niakaté nyáron távozik a CSM-től és a Buducsnosztnál folytatja pályafutását (Fotó: AFP)
A montenegrói Buducsnoszt Podgorica női kézilabdacsapata hivatalos honlapján számolt be róla, hogy szerződtette a román CSM Bucuresti-től az olimpiai bajnok francia balátlövőt, Kalidiatou Niakatét. A román fővárosból távozik Ema Alivodics (Ramuszovics) is, aki döntését a városi rivális Rapid elleni 27–26-os siker után jelentette be.

A 42-szeres francia válogatott átlövő, Kalidiatou Niakaté az Issy-Parisnál eltöltött három éve után a Nantes-nál és a Brestnél játszott, mielőtt légiósnak állt volna. A Tokióban olimpiai bajnoki címet nyerő, 2017-ben világbajnok, 2018-ban Eb-győztes balátlövő a 2022–2023-as idény előtt igazolt a CSM Bucuresti-hez, de az idény végén távozik is a román fővárosból és a következő évadot már a montenegrói Buducsnosztnál kezdi meg.

A podgoricaiaknak Niakaté a harmadik szerzeménye a 2023–2024-es kiírásra, hiszen a török Kastamonutól szerezték meg a szintén balátlövőként bevethető Neslihan Caliskant, míg a jobbátlövő Beyza Karacam az Ankara Yenimahallétól teszi át székhelyét. A Buducsnoszt tudatta azt is, hogy új, kétéves szerződést írt alá a klubbal Ivona Pavicsevics.

A CSM-nek viszont nem Niakaté az egyetlen távozója, hiszen a Rapid elleni 27–26-ra megnyert bajnoki után a beálló Ema Alivodicsszámolt be arról a FANATIK-nak, hogy az évad végén távozik a csapattól, de egyelőre még nem tudja, hol folytatja karrierjét.

A bukaresti együttes már korábban megtalálta utódját, hiszen – mint azt megírtuk – a dán Esbjerg beállója, Vilde Ingstad a CSM-nél folytatja, ahogy a francia Bresttől érkező Monika Kobylinska, a német Bietigheimtől megszerzett kétszeres vb-bronzérmes Trine Östergaard, a svájci születésű spanyol válogatott balszélső, a 2019-es világbajnokságon nemzeti csapatának legeredményesebb játékosaként záró Jennifer Gutiérrez két évre szóló szerződést írt alá a csapattal, ahogy a francia válogatott jobbátlövője, az olimpiai aranyérmes, világbajnok és Európa-bajnok Laura Flippes is a következő két évadot biztosan a CSM-nél tölti.

Ugyanakkor Niakaté és Alivodics távozása mellett már korábban eldőlt, hogy a norvégok klasszis szélsője, Malin Aune aláírt az Odenséhez, Siraba Dembelé visszavonul, ahogy várhatóan Andrea Klikovac is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik