Meglepő lépésre készül a Manchester United nemi erőszakkal vádolt focistája

Mason Greenwood
England and Manchester United footballer Mason Greenwood leaves Minshull Street Crown Court in Manchester on November 21, 2022 after a preliminary hearing on charges of attempted rape, controlling and coercive behaviour, and assault. - The 21-year-old was first arrested in January over allegations relating to a young woman after images and videos were posted online. All three charges relate to the same complainant. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP)
Vágólapra másolva!
Bár nem rég az összes vádat ejtették a Manchester United nemi erőszakkal vádolt focistája, Mason Greenwood ellen, a felfüggesztett játékos jövője továbbra is bizonytalan. Sajtóhírek szerint a 21 éves angol támadó annyira csalódott klubjában, hogy az elmúlt hónapokban már azt tervezte, hogy Kínában folytatja pályafutását.

Az angol labdarúgót tavaly januárban nemi erőszakkal vádolták meg, miután korábbi barátnője bántalmazásra utaló felvételeket tett közzé az Instagram-oldalán. Greenwoodot letartóztatta a rendőrség szexuális erőszak és bántalmazás gyanújával, a klubja pedig felfüggesztette, így már több mint egy éve nem lépett pályára. Ugyan most a rendőrség ejtett minden vádat ellene, a Manchester United viszont továbbra sem számít rá. Az angol rekordbajnok közleményben jelentette be, hogy saját vizsgálatot indít az ügyben mielőtt bármilyen lépést tennének.

Erik ten Hag, a Manchester United vezetőedzője állítólag korábban közölte a 21 éves játékossal, hogy ha beigazolódik az ártatlansága, akkor visszavárja a csapatba. Ennek ellenére a holland edző a Crystal Palace elleni pénteki sajtótájékoztatón tartózkodott és azt mondta, nincs hozzáfűznivalója az ügyhöz.

– mondta ten Hag.

Greenwood ellen ejtettek minden vádat Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

A The Sun beszámolója szerint a 21 éves csatár csalódottan fogadta a MU álláspontját és amennyiben a klub úgy dönt, hogy a jövőben nem tart igényt az egyszeres angol válogatott szolgálataira, úgy Kínában folytathatja pályafutását. A lap tudni véli, hogy Greenwoodot annyira felháborította, hogy klubja nem állt ki mellette tavaly, hogy állítólag a felfüggesztése után azt mondta a barátainak, hogy soha többet nem akar már a Unitedben játszani.

Lehet, hogy azóta már megenyhült, de az biztos, hogy az elmúlt időszakban nem volt boldog" – nyilatkozta a The Sun-nak egy Greenwoodhoz közelálló forrás.