A Debrecen nyert, a Vác kikapott a női kézilabda Európa-ligában

SZILÁGYI Zoltán; Női kézilabda Európa-liga - DVSC Schaeffler-Nyköbing Falster HB
Debrecen, 2023. január 7. Szilágyi Zoltán, a DVSC vezetőedzője (k) magyaráz a játékosoknak a női kézilabda Európa-liga C csoportjában, az első fordulóban játszott DVSC Schaeffler és a dán Nyköbing Falster HB mérkőzésen a debreceni Hódos Imre rendezvénycsarnokban 2023. január 7-én. MTI/Derencsényi István
Vágólapra másolva!
A Debrecen házigazdaként 25-21-re legyőzte a norvég Sola HK csapatát a női kézilabda Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában, szombaton, míg a Vác 26-24-re kikapott a Paris 92 otthonában.

A lendületes debreceni kezdésnek köszönhetően a negyedik perc elején 4-1 volt az állás, a folytatásban pedig a ritmusos támadójáték miatt állandósult a két-háromgólos különbség. A DVSC védekezésére nem lehetett panasz, de a támadók ebben az időszakban még jobban működtek. Az első félidőben az utolsó percek meglehetősen kaotikusan alakultak, mindkét oldalon több labdaeladással és kihagyott lövéssel, a norvégok végül egy 3-0-s sorozattal zártak, így döntetlen volt az állás a szünetben.

A második felvonás elején már a Sola vezetett kettővel, de Hámori Konszuéla továbbra is jól teljesített, bátran kézilabdázott, és az ő vezérletével 7-1-es sorozatot produkált csapata. A magabiztos, 20-16-os előny csakhamar egy találatra olvadt, ráadásul Szilágyi Zoltán pihenőt adott Hámorinak. A vezetőedző időt kért, majd a hajrában Catherine Gabriel büntetőt védett, ezzel biztosította a - találkozót 4-1-es szériával záró - hazaiak sikerét.

Hámori, Füzi-Tóvizi Petra és Töpfner Alexandra négy-négy góllal zárt, a túloldalon Rinka Duijndam volt a legjobb játékos 13 védéssel.

A három győzelemmel és egy vereséggel csoportja második helyén álló DVSC egy hét múlva a dán Nyköbing Falster otthonában folytatja szereplését a második számú európai kupasorozat csoportkörében. A negyeddöntőbe az első két helyezett jut.

DVSC Schaeffler-Sola HK (norvég) 25-21 (13-13)
lövések/gólok: 45/25, illetve 35/21
gólok hétméteresből: 6/4, illetve 4/3
kiállítások: 10, illetve 8 perc

A váciak két héttel ezelőtt hazai pályán bravúros, 27-26-os győzelmet arattak a franciák felett, és ezúttal is jól kezdtek, a 16. percben már 10-6-ra vezettek. A 24. percben válogatott átlövőjüket, Kuczora Csengét orrsérülés miatt átmenetileg elveszítették, de mivel az első félidőben jól védekeztek és csak nyolc lövést rontottak - a hazaiak 16-ot -, a szünetben három találattal jobban álltak.

A második felvonás elején már öt gól volt a különbség, ám amikor három percet emberhátrányban kellett töltenie a Vácnak, a Paris 92 egy 4-0-s sorozattal felzárkózott, sőt a 42. percben egyenlítenie is sikerült. Roxanne Frank egyre jobban védett a hazai kapuban, erre alapozva a hatodik perc (3-2) után az ötvenedik percben újra az egyre hatékonyabban védekező franciák vezettek (22-21). Másfél perccel a vége előtt Kuczora a kapu mellé lőtt, majd egy hosszú támadás végén a Paris 92 egy újabb találattal bebiztosította győzelmét.

Kuczora kilenc gólt lőtt, Csizmadia Fanni tíz, Bukovszky Anna három lövést védett. A hazaiaknál Gnonsiane Niombla hétszer, Adja Ouatara ötször talált be, Frank 12 védéssel zárt.

Az egy győzelemmel és három vereséggel csoportja negyedik helyén álló váciak jövő vasárnap a német Thüringer HC otthonában folytatják szereplésüket a második számú európai kupasorozat csoportkörében.

Paris 92 (francia) - Praktiker-Vác 26-24 (12-15)
lövések/gólok: 51/26, illetve 42/24
gólok hétméteresből: 3/1, illetve 4/4
kiállítások: 8, illetve 10 perc