Vágólapra másolva!
A Manchester United élénken érdeklődik az Atalanta dán válogatott támadója, Rasmus Höjlund iránt.

A Manchester United mindenképp szeretne támadót igazolni a nyáron, miután a holland Wout Weghorst nem tudta betölteni a Cristiano Ronaldo mögött hagyott űrt, míg a gyakran sérülésekkel bajlódó Anthony Martial állítólag távozhat az Old Traffordról. A Vörös Ördögök első számú célpontja az angol válogatott csapatkapitánya, Harry Kane, bár a Tottenham elnöke, Daniel Levy nem szeretné a közvetlen riválisának eladni a támadót, aki ebben a szezonban 38 bajnokin 30 gólt és három gólpasszt jegyzett.

Amennyiben Kane-t nem sikerül nyáron az Old Traffordra csábítani, úgy a Premier League-ben harmadik helyen záró manchesteriek a francia Randal Kolo Muanit, vagy a dán Rasmus Höjlundot szerződtetnék. A Manchester Evening News értesülései szerint utóbbival

Erik ten Hag vezetőedző már fel is vette a kapcsolatot és többször is videohívást folytatott.

A 191 centiméter magas támadó tavaly nyáron igazolt az osztrák Sturm Graztól a Serie A-ban szereplő Atalanta csapatához, ahol az idei szezonban 41 tétmeccsen 15 gólt és 7 gólpasszt jegyzett. Kimagasló teljesítményével felhívta magára a figyelmet a válogatottnál is, így márciusban a Finnország és Kazahsztán elleni Európa-bajnoki selejtezőkön mutatkozhatott be a dán nemzeti csapatban, és rögtön az első két meccsén öt gólt rúgott.

Rasmus Höjlund lehet a Manchester United új kilencese Forrás: NurPhoto via AFP/Francesco Scaccianoce/LiveMedia/NurPhoto/Francesco Scaccianoce

Beszámolók szerint a MU holland trénerét meggyőzte a 20 éves szupertehetség, továbbá növelheti az angolok esélyét, hogy ugyanaz az ügynökség próbálja jelenleg megszerezni a játékost, amely Erik ten Hagot is képviseli. Höjlund piaci értékét a mértékadó Transfermarkt 35 millió euróra taksálja, azonban az Atalanta vélhetően ennél több pénzért válna csak meg a a négyszeres dán válogatott csatártól, akinek 2027 nyárig van élő szerződése az olasz csapattal.