Bundesliga: eldőlt? A Stuttgart hárommal nyert a HSV elleni osztályozón

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.06.01. 22:38
null
(Fotó: Getty Images)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) osztályozóján a VfB Stuttgart 3–0-s sikert aratott a Hamburg ellen a párharc első mérkőzésén.


A drámai körülmények között osztályozóra kényszerülő Hamburgnak rosszabbul nem is kezdődhetett volna az osztályozó: Konsztantinosz Mavropanosz fejes góljával 44 másodperc után előnybe került a Stuttgart.

Igencsak megfogta a korai gól a vendégeket, az első félidőben a stuttgartiak végig domináltak. A játékrész derekán kettővel is mehettek volna a hazaiak, ám Serhou Guirassy tizenegyest rontott.

Ez sem adott elég erőt a Hamburgnak, amely a fordulást követően ismét gyors gólt kapott: az 51. percben Josha Vagnoman volt eredményes Enzo Millot passzából.

Nem állt le a Stuttgart, három perccel a második találat után már jött is a harmadik – a tizenegyest hibázó Guirassy bal oldali szöglet után fejjel vette be a hamburgi kaput, így alakult ki a 3–0-s végeredmény.

A vendégek valójában örülhettek, hogy nem kaptak nagyobb verést – helyzetet is alig dolgoztak ki, ráadásul a 69. percben a finn középpályást, Anssi Suhonent kiállította a bíró.

NÉMET BUNDESLIGA
OSZTÁLYOZÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
VfB Stuttgart–Hamburger SV 3–0
(Mavropanosz 1., Vagnoman 51., Guirassy 54.)
Kiállítva: Suhonen (69., HSV)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik