Vágólapra másolva!
A magyar válogatott Németh Andrást is foglalkoztató Hamburg SV 3-1-re kikapott otthon a VfB Stuttgart csapatától a hétfő esti Bundesliga osztályozón, így összesítésben a sváb együttes kettős győzelemmel bizonyult jobbnak, azaz megőrizte élvonalbeli tagságát.

Kisebb csodára készült a másodosztályú HSV, amely ezúttal is nélkülözte a jelenleg bokatöréséből lábadozó Németh Andrást, ugyanis az osztályozó első meccsén összeszedett háromgólos hátrányát kellett volna ledolgozni a Stuttgart ellen. Ennek megfelelően rendkívül elszántan játszottak, és már a hatodik percben megszerezték a vezetést a hazaiak. Sonny Kittel iramodott meg, majd nagyjából 18 méterről bombázott, a labda pedig a kapufáról vágódott a kapuba. A gólt ide kattintva nézheti meg.

Az első félidőben a Stuttgartnak kaput eltalált lövése sem volt, igaz a 17. percben kis híján egyenlítettek a vendégek, de Serhou Guirassy gólját a videobíró les miatt érvénytelenítette.

Enzo Millot volt a hős, a Stuttgart bennmaradt a Bundesligában Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Christian Charisius

A fordulás után nagyot fordult a játék képe, a HSV birtokolta ugyan többet a labdát, de a Stuttgart játszott veszélyesebben. Enzo Millot aztán rögtön a szünet után gólra váltott egy ziccert, amivel egyenlített Stuttgart, majd a 20 éves francia támadó a 64. percben eldöntötte a mérkőzést. Millot első gólt ITT, a második ITT tekinthető meg. A kegyemdöfést végül Silas adta meg a 97. percben a másodosztályú riválisnak.

A Stuttgart így kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel őrizte meg élvonalbeli tagságát. Sebastian Hoeness együttese mellett a bajnok Heidenheim és a második helyezett Darmstadt - mindkettő 67 pontot gyűjtött - egyaránt feljutott a Bundesligába, ahonnan a Schalke 04, valamint Dárdai Pál vezetőedző együttese, a Hertha BSC esett ki.

Német Bundesliga osztályozó, második mérkőzés:
Hamburger SV-VfB Stuttgart 1-3 (1-0)
gólszerző: Kittel (6.), illetve Millot (48., 64.), Silas (90+7.)