Vágólapra másolva!
A holland bajnok Ajax Amsterdam nem tudta győzelemmel búcsúztatni a nyártól a Manchester Unitedhez távozó Erik ten Hagot, ugyanis a bajnokság utolsó fordulójában 2-2-es döntetlent ért el a Vitesse otthonában. Az Ajax játékosai ráadásul a lefújás után kisebb konfliktusba keveredtek a biztonsági őrökkel, akik nem engedték, hogy a mezüket odaadják a szurkolóiknak.

Bár az Ajax már már múlt szerdán megvédte címét a holland labdarúgó-bajnokságban, így lényegében tét nélkül léphettek pályára Arnhemben. A 15. percben már vezetett is Erik ten Hag csapata, ám a fordulás után négy perc alatt fordított a Vitesse, az Ajax aztán a 87. percben Edson Álvarez révén egyenlített.

Az amszterdamiak mégsem lehettek maradéktalanul elégedettek, ugyanis a kitűzött célt, vagyis a bajnokságban rúgott száz rúgott két találat híján nem sikerült elérni. A klub történetében ez korábban tizenötször sikerült. Emellett a 36-szoros holland rekordbajnok Erik ten Hagot sem tudta győzelemmel búcsúztatni, akinek ez volt az utolsó meccse az Ajax vezetőedzőjeként, ugyanis nyártól a Manchester United trénere lesz.

A távozó Erik ten Hag elköszönt az Ajax szurkolóitól Forrás: AFP/Maurice Van Steen

A lefújás után az Ajax játékosai megpróbálták átadni a mezüket a szurkolóiknak, ám összetűzésbe keveredtek a biztonságiakkal, akik mindezt nem engedték. Végül Daley Blindnek sikerült meggyőznie az egyik őrt, hogy átadja a mezeket a drukkereknek. Az esetet ide kattintva nézheti meg.