Ekl: Mourinho Sir Alex Fergusonhoz hasonlította magát a győzelem után

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.05.26. 10:04
null
Mourinho ötödik európai kupagyőzelmét ünnepelte szerda este (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az AS Roma az Európa-konferencialiga döntőjében 1–0-ra megverte a Feyenoordot, így az olaszok mestere, José Mourinho újabb rekordot döntött meg: csapataival a BL-ben, az UEFA-kupában, az El-ben és az Ekl-ben is diadalmaskodni tudott! Nézzük, mit mondott a portugál vezetőedző a finálé után. 

 

„Nagyon sok minden van a fejemben most. Tizenegy hónapja vagyok a Rómánál, de már az érkezésemnél tudtam, hogy egy ilyen pillanatra várnak a szurkolók. Az egész idényben nagyszerűen dolgoztunk, de ez ma nem is a munkáról szólt, hanem a történelemről. Történelmet írtunk ma este” – mondta elérzékenyülve José Mourinho.

Az AS Roma korábban soha nem nyert UEFA által rendezett kupasorozatot, erre utalt a portugál menedzser.

„Már az elején is éreztük, hogy megnyerhetjük az Európa-konferencialigát, de természetesen egyre több akadályba ütköztünk, amikor az Európa-ligából csatlakoztak az erős csapatok. Nagyon sok energiát tettünk ebbe a sorozatba.”

„Maradok, ez nem is kérdés. Csak a Románál képzelem el a jövőmet. Valódi profikkal dolgozhatok együtt, s egy nagyszerű projektet építhetünk a következő idényben. Le kell ülnünk és átbeszélnünk a tervet a folytatásra” – mondta Mourinho.

Az AS Roma vezetőedzője természetesen nem csupán a csapat, hanem a saját sikerességéről is szót ejtett a győzelem után.

„Sir Alex Ferguson és Giovanni Trapattoni mellett csupán nekem sikerült három évtizedben is kupát nyerni. Ettől kicsit öregnek érzem magam, de büszke vagyok rá! A legnagyszerűbb dolog a karrieremben, hogy a Manchester Uniteden kívül az FC Portóval, az Interrel és a Romával is igazán különleges győzelmet arattam. Egy dolog úgy győzni, hogy mindenki elvárja, de egészen más érzés, amikor tudja az ember, hogy a sikere halhatatlan marad” – szúrt oda a portugál menedzser az MU-nak, amelynél szerinte nem értékelték eléggé az Európa-liga-győzelmet.


A lefújás után jól láthatóan azzal is tisztában volt az 59 éves szakember, hogy a négy különböző európai sorozatban elért (összesen öt) kupagyőzelemmel rekordot döntött. Az FC Portóval 2003-ban az UEFA-kupát, egy évvel később a Bajnokok Ligáját nyerte meg. 2010-ben az Interrel is elhódította a legrangosabb európai kupasorozat trófeáját. A Manchester Uniteddel 2017-ben az Európa-liga-sikert ünnepelhette, most pedig a Romával az Európa-konferencialiga trónjára ülhetett fel.


„Római játékosnak érzem magam, ahogy korábban Inter-szurkolónak, vagy chelsea-snek éreztem magam. Imádom a Real Madridot, mégis azt kell mondjam, korábbi csapataimat maximális tisztelve, hogy már százszázalékban római vagyok. Igazán különleges dolog, amikor véghez viszel egy történelmi tettet.”

Mourinho azzal zárta gondolatait, hogy az összes Roma-szurkolónak azt kívánja, élvezzék és emlékezzenek a szerda estére örökre.


 

rosszul viselték a holland szurkolók a vereséget

A holland rendőrség szerda éjszaka 72 szurkolót vett őrizetbe rendbontásért Rotterdamban.

A hatóság szóvivője csütörtökön reggel közölte, hogy a meccset követően komoly pusztítást végeztek a felbőszült drukkerek Rotterdam több pontján, egy villamost és egy buszt megrongáltak, petárdáztak, illetve kövekkel, poharakkal és üvegekkel dobálták meg a rendőröket. Az incidensek során két mentős is könnyebb sérüléseket szenvedett. Az indulatok megfékezésére vízágyút is bevetettek a kiérkező rendvédelmi egységek.

Amíg a holland nagyvárosban nehéz volt csillapítani az indulatokat, addig Tiranában a Feyenoord, illetve az 1–0-s győzelmet aratott AS Roma szurkolói is viszonylag békésen viselkedtek a finálé után, az albán rendőrség nem számolt be komoly kihágásokról.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
DÖNTŐ
AS ROMA (olasz)–FEYENOORD (holland)    
1–0 (1–0)
Tirana, Nemzeti Stadion, 21 690 néző. Vezette:   Kovács I. (romániai)
AS Roma: Rui Patrício – G. Mancini, Smalling, Ibanez – Karsdorp (Vina, 89.), Mhitarjan (Sérgio Oliveira, 17.), Cristante, Zalewski (Spinazzola, 67.) – Lo. Pellegrini – Zaniolo (Veretout, 67.), Abraham (Somurodov, 89.). Vezetőedző: José Mourinho
Feyenoord: Bijlow – Geertruida, Trauner (Marcus Pedersen, 74.), Senesi, Malacia (Dzsahanbahs, 88.) – Aursnes, Orkun Kökcü (Walemark, 88.) – Nelson (Linssen, 74.), Til (Toornstra, 59.), Sinisterra – Dessers. Vezetőedző: Arne Slot
Gólszerző: Zaniolo (32.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik