Vágólapra másolva!
Takács Boglárka szenzációs versenyzéssel 11.37 másodpercre javította a 100 méteres síkfutás magyar csúcsát St. Pöltenben - írja a MASZ hivatalos oldalán.

Nagyszerűen alakult a Budapesti Honvéd Sportegyesület fiatal sprintere számára a csütörtök délutáni St. Pöltenben megrendezett verseny. A 20 esztendős fiatal atléta 11.37-es idővel megnyerte a Continental Tour Challenger viadalán a 100 méteres síkfutást.

Szédületes teljesítményével négy századmásodperccel megdöntötte Szabó Enikő 2004 óta fennálló felnőtt magyar rekordját.

Hétvégén már futottam ennél jobbat is, de akkor a hátszél miatt azok nem voltak érvényesek, viszont most végre sikerült normális szélben is 11.37-et futnom. Még nem volt hibátlan, még kisebb javítani valók vannak benne, remélem, hogy lesz ez még ennél is jobb is" – mondta az ausztriai verseny után Takács Boglárka az atlétika.hu-nak, aki az elmúlt időszakban nagy változásokon ment keresztül.

„Novembertől Honvédos színekben versenyzem, felköltöztem Budapestre és immáron Németh Rolanddal készülök.

Sok az új impulzus, új környezetben, új edzővel, új városban kezdtem meg az évet, és az eddigiek alapján kijelenthető, hogy nagyon jót tett a váltás.

Jól sikerült a felkészülés, voltunk három hetet Portugáliában edzőtáborban, és sem sérülés, sem pedig betegség nem hátráltatott, így minden adott, hogy egy jó szezont tudhassak magam mögött" – beszélt elmúlt fél évéről a fiatal sprinter, akinek a célja a müncheni Európa-bajnokságra való kijutás.

Takács Boglárka atlétika Forrás: Zsigmond László, MASZ

Az Eb-szint 11.24 másodperc, amitől elmondása szerint a szezon előtt még távol volt, így elsőre nem is ezt, hanem a ranglistáról való kijutást határozta meg elérendő feladatként. A következő versenyein, mint amilyen az Eisenstadtban nemsokára megrendezésre kerülő újabb nemzetközi viadal, vagy a Budapest Open és a Honvéd Kupa szeretne stabilan a mostani idejéhez közel futni, vagy megjavítani azt.

Illovszky Dominik 10.37-et futott 100 méteres síkfutásban, amivel az 5. helyen ért célba, és alig egy századdal maradt el az egyéni csúcsától. Szikszai Róbert 61,70 méteres dobásával 3. lett diszkoszvetésben, Heffner Hédi 800 méteren a 2. pozícióban zárt 2:07.52-es futásával, kalapácsvetésben pedig Pásztor Bence 73,26 métert dobott, amivel a 3. hely lett az övé.