Vágólapra másolva!
A magyar bajnok Ferencváros 3–0-ra nyert a bolgár bajnok Ludogorec elleni felkészülési mérkőzésen Ausztriában.

A Román-Kupa-győztes Sepsi ellen elvesztett találkozóhoz képest a magyar bajnok ezúttal a lehető legerősebb kerettel állt ki. Az első húsz percben jobban játszott a bolgár csapat, a Ferencváros szinte át sem tudta lépni a felezővonalat. A folytatásban kiegyenlített lett a játék, a szünetig az eredmény viszont már nem változott, mivel mindkét oldalon kimaradt egy-egy óriási ziccer.

A fordulás után aztán nagyot változott a játék képe, a Ferencváros rákényszerítette az akaratát riválisára és az 54. percben meg is szerezte a vezetést Marquinhos révén.

Magabiztosan nyert a Fradi a bolgár bajnok ellen Forrás: Fradi.hu

Sztanyiszlav Csercseszov több cserét is eszközölt, de intenzitása ettől nem csökkent, ugyanúgy irányították a meccset, míg a bolgárok néhány kontratámadást leszámítva csak a védekezéssel voltak elfoglalva. A 81. percben Henry Wingo lőtt szép gólt, majd tíz perccel később az amerikai játékos elképesztően messziről óriási gólt lőtt a Ludogorec kapujának jobb oldalába, beállítva ezzel a 3-0-s végeredményt.

A Ferencváros legközelebb a szintén bolgár CSZKA csapatával csap össze kedden.

Felkészülési mérkőzés
Ferencváros–Ludogorec Razgrad (bolgár) 3–0 (0–0)
Ausztria, Kufstein
Ferencváros: Dibusz (Bogdán, a szünetben) – Botka (Wingo, 58.), Kovacevic (Besic, 75.), Knoester, Pászka (Civic, 58.) – Esiti (Vécsei, 34.), Laidouni (Mercier, 66.) – Zachariassen, Nguen (Marquinhos, a szünetben), Traoré (Auzqui, 75.) – Boli (Bassey, a szünetben)
Gólszerző: Marquinhos (54.), Wingo (81., 90+1.)