Vágólapra másolva!
A vizes vb sztárjai után a lovas világ nagyjai is Magyarországra érkeznek. Szerdától egészen szombatig Európa legjobb díjugratói lovagolnak a pályára a Nemzeti Lovardában.
Forrás: LOVASFOTO HU/Hajdu Krisztina

A CSIO a világ legfontosabb versenysorozatának számít az olimpia, a világbajnokság és az Európa-bajnokság után, melynek egy fordulóját minden évben Magyarországon rendezik meg. Az év legmagasabb díjazású megmérettetésén idén négy nap alatt 14 ország csaknem 200 lova és lovasa küzd a győzelemért.

A Nemzeti Lovarda nemzetközileg is kiemelkedő helyszínnek számít, nincs még egy európai főváros, mely szívében állandó képzési és versenyhelyszínnel rendelkezne.

A lovas világ legnagyobb sztárjai érkeznek Magyarországra Forrás: LOVASFOTO HU/Hajdu Krisztina

A Kerepesi úton már kedden nagy lesz a nyüzsgés, hiszen megérkeznek a lovasok, szerdán pedig megkezdődnek a versenyek. Csütörtökön a közönség már megtapsolhatja a verseny legjobb lovasát, de a legnagyobb izgalom szombaton jön: a Nemzetek díján minden induló ország válogatott csapata méri össze tudását, akadályról akadályra a legpontosabb íveket kilovagolva. Az 5 legjobban szereplő nemzet versenyzői pedig kijutnak a varsói döntőbe.

A Nemzeti Lovardában rendezik meg a világhírű díjugrató versenyt Forrás: LOVASFOTO HU/Hajdu Krisztina

Magyarország utoljára 2016-ban tudott győzni a CSIO budapesti állomásán, most újra itt a lehetőség, hogy bizonyítson a nemzeti csapat.