Mintha egy űrhajóban lennénk, olyan lesz a Real Madrid focistáinak új öltözője - kép

Real Madrid fans celebrate 14th Champions League win​​​​​​​ 2022,Madrid,Real Madrid,Spain Horizontal
Marcelo a madridi Cibeles tér egyik szobrán ünnepel a BL-trófeával. A brazil sztár egy sálat és egy realos zászlót terített a szoborra, miközben a drukkerek és a játékosok együtt énekelték a "We Are The Champions" című dalt
Vágólapra másolva!
Gőzerővel folynak a munkálatok a spanyol bajnok és Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid otthonában, a Santiago Bernabéu-stadionban. Kiderült például, hogy milyen lesz a spanyol sztárcsapat öltözője.

A Marca által közölt részletes cikk szerint nem kevesebb, mint 400 munkafolyamat zajlik egy időben a szinte a felismerhetetlenségig átépített legendás létesítményben. A nagy sietségnek megvan az oka: a tervek szerint 2023 júniusáig kellene elkészülnie a stadionnak, míg annak teljes környezetét a következő év végére hozzák olyan állapotba, amilyennek a nagyszabású terveken látszott.

A kivitelezésen dolgozóknak a következő három hónapot kell a legjobban "megnyomniuk", hiszen a La Liga úgy állította össze a spanyol bajnokság menetendjét, hogy szeptember 4-ig nem játszik otthon a Real, azaz nem zavarják a munkálatokat ilyen-olyan mérkőzések.

Három területen különösen igyekeznek. Ezek közül az egyik az első csapat új öltözője. A régi, névre szóló helyekkel ellátott öltözőt a 14. BL-sikert követő napokban tüntették el végleg.

A helyét pedig egy ultramodern, bemelegítő résszel, és a legmodernebb technikával felszerelt, a taktikai értekezleteknek is otthont adó helyiség veszi át. A pontos paramétereket egyelőre a legnagyobb titok fedi, de a klub képviselői által elejtett megjegyzések alapján ez lesz a "koronaékszere" a stadionnak.

Real Madrid, új öltöző Forrás: Real Madrid

A másik kiemelt munkafolyamat a mozgatható gyepszőnyeg mechanikus szerkezetének elkészítése, míg a harmadik ilyen projekt a tető befejezése, amivel a tervek szerint valóban el is fognak készülni a nyár végére.