Hiába a hetvenpercnyi emberelőny, nem tudott nyerni a DVSC

BERECZKY BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)BERECZKY BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.08.12. 19:50
A DVSC 1–1-et játszott odahaza a Vasassal a labdarúgó NB I 3. fordulójának nyitó mérkőzésén.
A hajrában egyenlített a Loki (Fotó: Kovács Péter) – A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!
A hajrában egyenlített a Loki (Fotó: Kovács Péter) – A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ

DVSC–Vasas FC 1–1 (Do. Babunszki 85., ill. Berecz 20.)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5665 néző. V: Bogár Gergő
Kiállítva: Baráth B. (Vasas, 28.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Az előző idényhez képest a DVSC-nél történt a legtöbb változás az első osztály alakulatai közül, hiszen nemcsak az edző személye és a vezetőség összetétele változott, hanem rengeteg új futballistát is igazolt a Loki. A kezdő tizenegyben három, míg a cserepadon hét új arcot láthattunk, ott volt a keretben a szerdán szerződtetett Horváth Krisztofer is, aki a legutóbbi évadban a másodosztály egyik legjobb játékosa volt a Szeged színeiben. Mind a Debrecen, mind a Vasas csalódást keltő döntetlennel kezdte a bajnokságot. Az angyalföldiek több mint egy félidőt emberelőnyben játszva sem bírtak a Kecskeméttel, majd 2–2-re végeztek hazai pályán a Paks ellen. A DVSC ugyancsak négygólos, bravúrnak számító döntetlent ért el Kisvárdán, a Kecskemét ellen hazai pályán megszerzett egy pontnál azonban még a pesszimista Loki-szurkolók is többre számítottak.

Nos, pénteken a debreceniek kezdték „élesebben” a mérkőzést, az első negyedórában nem unatkoztak a Vasas védői, Jova Leventének pedig több nagy védést is be kellett mutatnia. A 21. percben először jöttek ki a szorításból az angyalföldiek, és rögtön meg is szerezték a vezetést: Holender Filip közeli lövését még védeni tudta Megyeri Balázs, a kipattanót azonban higgadtan értékesítette Berecz Zsombor. Az előny birtokában elkezdett magabiztosabban játszani a fővárosi együttes, ez azonban nem tartott sokáig, mert a 28. percben Baráth Botond felelőtlensége miatt emberhátrányba került. Kuttor Attila kitűnően reagált a kiállításra, Szivacski Donáttal tömte be a lyukat a védelemben, és bár meddő mezőnyfölényben futballozott a Loki, a meccs eleji dominanciának már nyoma sem volt.A szünetben mindkét edző cserélt, a Nagyerdei Stadionba remek hangulatot varázsoló DVSC-szurkolók vastapssal köszöntötték a csapatukban debütáló Horváth Krisztofert, aki rögtön a második félidő elején Bárány Donát fejére varázsolta a labdát. A Vasast csak a kapufa mentette meg a góltól, más kérdés, hogy a partjelző zászlaja is a magasba lendült, a fiatal debreceni támadó azonban nem biztos, hogy lesen tartózkodott az átadás pillanatában. A folytatás is a cserékről szólt, először Kusnyír Erik hagyta el idő előtt a pályát sérülés miatt, majd Georgiosz Neofitidisz személyében újabb debütáns lépett pályára a Lokiban. Zártan és mélyen védekezett a létszámhátrányban játszó Vasas, csak másodpercekre tudták megtartani a labdát az angyalföldiek. Előbb Horváth Krisztofer átlövése csattant a kapufán, aztán Dzsudzsák Balázs távoli próbálkozását tornázta fölé Jova Levente, aki bő húsz perccel a vége előtt a rá nehezedő nyomás eredményeként sárga lapot is kapott időhúzásért.

Kuttor Attila cseréivel igyekezett magasítani a csapatán, a védelemben pedig Iyinbor Patrick és Otigba Kenneth vívta meg sikerrel fejpárbajai zömét. Ennek ellenére több nagy helyzete is volt a Debrecennek, több esetben is csak centikkel kerülte el a kaput a labda. És milyen a kapussors! A mérkőzés hajrájában a parádésan védő Jova Levente rossz kijövetele után egyenlített a DVSC, Dorian Babunszkinak már csupán az üres kapuba kellett passzolnia a labdát. Az egyenlítés után még lett volna lehetőségük a hazaiaknak kiharcolni a győzelmet, de hősiesen védekezett a Vasas, így döntetlen lett a vége. A két gárda továbbra is veretlen, első győzelmét azonban egyiküknek sem sikerült megszereznie.

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 2 2 5–0 +5 6
2. Paksi FC 3 1 2 7–5 +2 5
2. Kisvárda 3 1 2 7–5 +2 5
4. Kecskeméti TE 3 1 2 2–1 +1 5
5. Puskás Akadémia 3 1 1 1 3–2 +1 4
6. Zalaegerszegi TE 2 1 1 2–1 +1 4
7. Mol Fehérvár 3 1 2 4–6 –2 3
8. Debreceni VSC 3 3 4–4 0 3
9. Vasas FC 3 3 3–3 0 3
10. Újpest FC 3 2 1 2–4 –2 2
11. Mezőkövesd 3 1 2 3–6 –3 1
12. Budapest Honvéd 3 1 2 3–8 –5 1
NB I, 2022–23, 3. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Augusztus 12., péntek
DVSC–Vasas FC 1–1Nagyerdei Stadion
Bogár Gergő
5665
Augusztus 13., szombat
Kecskemét–Mezőkövesd 1–0Kecskemét, Széktói Stadion Zierkelbach Péter
1719
Újpest FC–ZTE FC 1–1
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Vad II István
3219
Augusztus 14., vasárnap
Kisvárda–Puskás Akadémia 1–1Kisvárda, Várkerti Stadion Pintér Csaba
2217
Ferencvárosi TC–Mol Fehérvár FC 4–0 Budapest, Groupama Aréna Berke Balázs
9795
Budapest Honvéd–Paksi FC 3–3Budapest, Bozsik Aréna
Karakó Ferenc1500

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik