Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A konyhában járt az ősz: szezonális receptekkel indítjuk október első hétvégéjét

default user icon
MME
Úgy mint a többi másik évszaknak, az ősznek is megvannak a szezonális zöldségei, gyümölcsei. Mikor, ha nem most használjuk a szőlőt, az almát, a fügét, a birsalmát, a sütőtököt, a káposztaféléket, a gesztenyét vagy éppen a padlizsánt egy kis édesburgonyás körettel felturbózva? Október első hétvégi dupla menüsorának összeállításnál a teljesség igénye nélkül ezek a hozzávalók inspiráltak minket a leginkább.

Ahhoz, hogy ősszel elkerüljük a makacs megfázásokat, a levertséget, a vitaminhiányt, vagy éppen az influenzát, kulcsfontosságú az immunerősítés. Ezt azon túl, hogy vitaminokat szedünk, továbbá az évszaknak és az időjárásnak megfelelően öltözködünk, érdemes legalább annyira tudatosan vásárolni, amennyire csak a pénztárcánk megengedi. Minél több hazai termelőktől származó vitamindús őszi gyümölcsöt és zöldséget használunk a főzések során, a szervezetünk annál erősebb és ellenállóbb lesz. Ehhez hoztunk most egy szuper dupla menüsort, amit elsősorban az egészség és a tudatosság inspirált, másodsorban pedig az, hogy mindenki jóllakjon, az utolsó falat után pedig elégedetten álljon fel az asztal mellől. Te az 'A" vagy a "B" menüt választod?

"A" menü

ŐSZI MINESTRONE LEVES >>> 

 

MÉZES-MUSTÁROS CSIRKE SÜTŐTÖKKEL ÉS ZÖLDBABBAL >>> 

 

DIÓS-CSOKIS SÜTEMÉNY >>> 

 

"B" menü

KLASSZIKUS KORHELYLEVES >>> 

 

GESZTENYÉVEL TÖLTÖTT PULYKA BACONBE TEKERVE >>> 

 

SZŐLŐS KEVERT SÜTEMÉNY >>> 

 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss