Vágólapra másolva!
Pelé két lánya, Flávia és Kely arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy édesapjuk nincs életveszélyben, sőt cáfolták azokat a sajtóhíreket, melyek szerint a 82 éves legenda palliatív ellátásban részesülne.

A vastagbélrákkal küzdő Pelé állapotáról néhány nappal ezelőtt olyan hírek jelentek meg, hogy a szervezete nem reagál a kemoterápiás kezelésekre, és már csak az életkörülményeit javító palliatív kezelésben részesül.

Két lánya, Flávia és Kely a Globo megkeresésére tiszta vizet öntött a pohárba, és részletes tájékoztatást adott a háromszoros világbajnok labdarúgó hogylétéről

- írja a Blikk.

Pelé lányai mindenkit megnyugtattak, édesapjuk nincs életveszélyben Forrás: AFP/Nelson Almeida

„Körülbelül három héttel ezelőtt megfertőződött a koronavírussal. Be van oltva, felvett minden vakcinát, de közben tüdőgyulladást is kapott. Ezért került kórházba. Hogy súlyos-e az állapota? Persze, az életkora és a rákbetegsége miatt súlyos, de

– mondta Kely, majd Flávia vette át tőle a szót. „Kényes egészségi állapota miatt jobb, hogy kórházban van, mert ott jobban tudják őt segíteni, de

nincs életveszélyben. Nem az intenzív osztályon fekszik, hanem egy kórteremben. Tisztességtelen arról beszélni, hogy végső stádiumban van és palliatív kezeléseket kap. Nincs erről szó, higgyenek nekünk.

Mindenkinél jobban szeretnénk, hogy ne jöjjön el ez a pillanat. Persze, egyszer sajnos sor kerül majd rá, de még nem most. Nem kell riadalmat kelteni, és olyan helyzetre felkészülni, ami jelenleg nem fenyeget. Apunak nincsenek fájdalmai."

Flávia arról is biztosította a nyilvánosságot, hogy Pelé naprakész a brazil válogatott világbajnoki szereplése kapcsán. „Látta az első meccsünket. Együtt néztük, jó móka volt. Nem szereti, ha közben beszélek. És szép csendben a harmadik mérkőzésünket is megnézte."

Pelénél tavaly augusztusban diagnosztizáltak vastagbélrákot, azóta műtéten is átesett. Az állapota hol rosszabbodott, hol javult. A minap egyébként ő maga is közzétett egy bejegyzést a közösségi médiában, s igyekezett megnyugtatni az érte aggódókat.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!