Koszovó: sírni vagy nevetni? Mit tett a kapus a ráadás ráadásában?! – videó

Vágólapra másolva!
2023.05.29. 13:09
null
Montázs: ligsport.net
Ritkán írunk a koszovói labdarúgó-bajnokságról, de a vasárnapi végjáték megér egy kitekintést, hiszen a Ferizaj nevű élvonalbeli csapat egészen különös körülmények között kerülte el az automatikus kiesést a korábbi bajnok, a Trepca rovására.

Az utolsó forduló előtt a Ferizaj 38, a Trepca 37 ponttal állt a tízcsapatos tabella nyolcadik és kilencedik helyén. A kilencedik pozíció kieséssel jár, viszont a nyolcadik helyezett osztályozón még kivívhatja a bennmaradást, szóval nagy volt a tét.

A 2017-ben bajnok Trepca a 85. percig vesztésre állt a Prishtina ellen, de fordított – amikor Egzon Fazliu a 95. percben megszerezte a győztes gólt, úgy tűnt, osztályozóhoz segítette a csapatát.

A párhuzamos meccs ugyanis 1–1-re állt. Csakhogy még ment a ráadás… Aztán elérkezett a hosszabbítás 15. perce, támadott a Ferizaj, a csapatkapitány Astrit Fazliu fejelt, a labda középre tartott. Mi történt? A vendég Dukagjini kapusa, Atik Muhaxhiri olyan mozdulatot tett, amilyet az ő szakmájában nem tanácsos – lényeg a lényeg, gól lett belőle, és a 2–1-es győzelemmel a Ferizaj mehet az osztályozóra.

NÉZZÜK A FERIZAJ GÓLJÁT!


A vesztes Dukagjini a tabella negyedik helyén végzett, és a kupadöntő eredményétől függően akár az európai kupaporondra is kiléphet. A bajnokságot a Ballkani nyerte meg.

A történtek természetesen nem maradtak visszhang nélkül, a közösségi médiában forrnak az indulatok. Posztolt az ország kulturális, ifjúsági és sportminisztériumának vezetőhelyettese, Daulina Osmani is, aki azon túl, hogy szomorúságának adott hangot a történtek miatt – mert a helyi sportolók jó hírét, sőt az ország nemzetközi megítélését is rossz irányba befolyásolhatják –, vizsgálatot kezdeményezett a két meccs ügyében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik