Megyei foci: Halmosi hét gólt szerzett, gólkirály lett, mégsem jött össze a bajnoki cím!

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.29. 14:45
null
Halmosi Péter hét gólt szerzett, ezzel gólkirály lett, a bajnoki címről azonban lemaradt csapata, a Király SE (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)<br />
Óriási izgalmakat hozott a Vas vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság utolsó fordulója. A többek között Halmosi Péterrel és Schimmer Szabolcssal felálló Király SE 13–1-re legyőzte a Büki TK-t, de ez nem bizonyult elegendőnek a bajnoki címhez, mivel a nagy rivális Szombathelyi Haladás VSE 6–0-ra nyert Jánosházán, ez pedig azt jelentette, hogy – pontazonosság és azonos számú győzelem mellett – a Hali a bajnok, mivel plusz 108-as gólkülönbséggel zárt, míg a Király SE-nek „csak” plusz 107-es gólkülönbsége lett. Halmosi Péter a gólkirályi címmel vigasztalódhat.


A 30., utolsó játéknap előtt a bajnoki címért küzdő Szombathelyi Haladás VSE és Király Gábor együttese, a Király SE egyaránt 79 ponttal, s ugyanannyi győzelemmel rendelkezett, de a Halinak héttel jobb volt a gólkülönbsége.

Az utolsó játéknapon aztán a többek között a 43 éves Halmosi Péterrel és a 39 esztendős Schimmer Szabolccsal felálló Király SE az utolsó helyezett Büki TK-t fogadta, míg a Haladás VSE a 14. Jánosháza otthonában lépett pályára.

A Király SE a hét gólt szerző Halmosi és a duplázó Schimmer vezérletével hengerelt, főleg a második félidőben. A szünetben 4–1-re vezetett az együttes, de a második játékrészben fokozta a nyomást és újabb kilenc góllal terhelte meg a bükiek kapuját, így végül 13–1-re győzött (Halmosi 77 perc leforgása alatt jutott el hét találatig). A 13 gól mellett azonban öt kapufát is rúgott a Király SE, s utólag kiderült, hogy ez végzetesnek bizonyult...

Ugyanis az ezzel egy időben rendezett Jánosháza VSE–Haladás VSE meccsen a Hali a 66. percre négygólos előnyre tett szert. Szenczi Imre együttese sem állt le, a hajrában, a 87. és a 91. percben újabb két gólt szerzett, így 6–0-ra győzött, ez pedig azt jelentette, hogy – pontazonosság és azonos számú győzelem mellett – a Haladás VSE lett a bajnok, mivel plusz 108-as gólkülönbséggel zárt, míg a Király SE-nek „csak” plusz 107-es gólkülönbsége lett.

Az első perctől mentünk előre a gólokért, 12 perc alatt már kettőt sikerült szereznünk – értékelt Szenczi Imre sportigazgató a klub honlapjának. – Ezután a hazaiak tovább szilárdítottak a védekezésükön, de így is jött a harmadik találatunk. A folytatásban viszont kísértett a kupadöntő és az előző forduló második félideje. Nagyon nehezen született meg a negyedik, és csak nem akart összejönni az ötödik gólunk. Közben tudtuk, hogy egyre közelebb került, befogott, majd meg is előzött minket a bajnoki címben folytatott küzdelemben riválisunk. Ekkor az utolsó, végső energiát mozgósítva sikerült még kétszer betalálnunk, így a mi elsőségünkkel ért véget ez az őrült játszma. Tartottam attól, hogy kevés lehet a hét gól előny, illetve azt sem gondoltam volna, hogy hat rúgott gól elég lehet. Ennél izgalmasabbá már nehéz tenni egy bajnokságot. Gratulálok a csapatnak az elsőséghez, de keddtől vár ránk még egy feladat. Sok múlik a sorsoláson, hogy kit kapunk ellenfélnek az osztályozón. Természetesen mindent megteszünk ott is a legjobb eredményért.”

A Haladás VSE ünnepelheti a bajnoki címet (Fotó: haladasvse.hu)
A Haladás VSE ünnepelheti a bajnoki címet (Fotó: haladasvse.hu)


A Szombathelyi Haladás VSE-ről egyébként fontos tudni, hogy ez nem az NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladás fiókcsapata, hanem önálló, nagy tradíciókkal rendelkező egyesület, amely 13 szakosztállyal rendelkezik és ebből az egyik a labdarúgás. A csapat készülhet a vasárnapi osztályozóra, hiszen célja az NB III-ba jutás.

A Király SE egyedül azzal vigasztalódhat, hogy a hét gólnak köszönhetően a korábbi NB I-es és válogatott játékos, Halmosi Péter a góllövőlistán előzni tudott, s 31 találattal gólkirály lett.

VAS VÁRMEGYEI I. OSZTÁLY
30. (UTOLSÓ) FORDULÓ

Király SE–Büki TK 13–1
Jánosháza VSE–Szombathelyi Haladás VSE 0–6

A VÉGEREDMÉNY
1.
Szombathelyi Haladás VSE 82 (124–16). 2. Király SZE 82 (123–16). 3. Répcelaki SE 61 (51–26).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik