El-döntő: Zuglóban összeverekedtek a külföldről érkező szurkolók

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.05.31. 15:41
null
Egy Sevilla-szurkolót is kórházba kellett szállítani Budapesten (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Európa-liga döntője miatt Budapestre érkező külföldi szurkolók verekedtek össze Zuglóban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján szerda kora délután.

 

Mint írták, a verekedés az Egressy úton történt, és a mérkőzés miatt elrendelt fokozott ellenőrzésnek köszönhetően perceken belül a helyszínre érkező rendőrök eddig hét embert állítottak elő. A verekedésben hárman sérültek meg, közülük a mentők további ellátásra egy olasz és egy spanyol állampolgárt vittek kórházba – közölték.

A BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitányságán csoportosan elkövetett garázdaság miatt indult eljárás az előállított lengyel állampolgárokkal szemben – olvasható a police.hu-n.

Frissítés, 20.22:
Az őrizetbe vettek mindegyike olasz lapértesülések szerint is lengyel állampolgár. Arról ellentmondásosak a hírek, hogy krakkói vagy wroclawi ultracsoportok tagjairól van-e szó. A La Gazzetta dello Sport és a Corriere dello Sport egyaránt arról ír, hogy a lengyel ultrák évek óta vadásznak a Sevilla szurkolóira, 2015-ben például Manchesterben támadták meg őket.

ÉLŐ HÍRFOLYAMUNK ITT!

EURÓPA-LIGA
DÖNTŐ
21.00:
Sevilla (spanyol)–Roma (olasz), Puskás Aréna (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik