Újabb jel Szoboszlai Dominik távozására

Szoboszlai Dominik, RB Leipzig, Dani Olmo
Leipzig's Hungarian midfielder Dominik Szoboszlai (L) celebrates scoring the 0-3 goal with his team-mate Leipzig's Spanish midfielder Dani Olmo during the German Cup (DFB Pokal) semi-final football match SC Freiburg v RB Leipzig in Freiburg southern Germany on May 2, 2023. (Photo by THOMAS KIENZLE / AFP) / DFB REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND QUASI-VIDEO.
Vágólapra másolva!
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig a hivatalos oldalain jelentette be, hogy meghosszabbította Dani Olmo szerződését. Szoboszlai Dominik posztján játszó spanyol középpályás maradása egyfelől azt is jelentheti, hogy megnyílt az út a magyar válogatott csapatkapitányának távozása előtt.

A hírek szerint több topklub, köztük a Barcelona is érdeklődött Olmo iránt, de végül a 30-szoros spanyol válogatott játékos úgy döntött, 2027-ig meghosszabbítja a jövő nyáron lejáró kontraktusát.

Az RB Leipzig vélhetően nem engedte volna el nyáron két kulcsjátékosát, Dani Olmót és Szoboszai Dominikot, ám a 25 éves spanyol futballista maradása felerősítette az elmúlt hetek pletykáit, miszerint a magyar válogatott csapatkapitánya klubot válthat a nyáron. Így gyakorlatilag megnyílt az út Szoboszlai távozás előtt, és az Instagram-oldalán reagált is csapattársa döntésére, azt írta: „Az én testvérem".

Olmo 2020-ban igazolt a Dinamo Zagrebtől a Lipcséhez, ahol eddig 122 mérkőzésén 50 gólban vállalt szerepet, az idei szezonban 30 tétmeccsen öt gólt és tíz gólpasszt jegyzett.