Vágólapra másolva!
Elrajtolt ugyanis a Premium Strongman League (PSL) első szezonja, amely a Magyarország vezető erősember versenysorozatának vezető szerepét veszi át, immáron nemzetközi erősember-mezőnnyel. Az első fordulót mindjárt határon túli helyszínen, a felvidéki Füleken rendezték meg, ahol a PSL és a PSL Hungary mezőnye is színre lépett. A versenyt a háromszoros magyar bajnok Juhász Péter nyerte, az előző évi ligakupa-győztes Molnár Zsolt, és a sérüléséből visszatérő Sebestyén János előtt.

A tavasszal az Arnold Classic strongman fesztiválon is színpadra lépő Juhász Péter szerint egyáltalán nem volt könnyű dolga, sőt.

"Péter a Prémium Médiának. – De azért nem volt ilyen egyszerű. Főleg mert az első szám, a kamionhúzás valamiért megint nem akart összeállni.

A nyomószám, majd a kerékforgatás jött, ezekkel már egész jól álltam, mert olyan szintű körbeverések voltak a mezőnyben, hogy hárompontos előnybe kerültem az utolsó szám előtt" – idézte fel a történéseket Juhász, aki azt is elmondta, feleségének megígérte, hogy hazaviszi a győztesnek járó Zsolnay porcelánt, így már csak ezért is "muszáj" volt nyernie.

Juhász Pétert ezúttal sem tudták legyőzni Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

"Sokkal erősebbnek érződik a mezőny, egyfelől a hazai versenyzők is sokat fejlődtek a tavalyi idény kezdetéhez képest, másfelől a friss húsok is új szint hoztak a versenybe és ha a dobogóért még nem is tudtak harcban lenni, egy-egy számban már megmutatták a képességeiket, ezzel csavarva egyet a történéseken" – jelentette ki a háromszoros magyar bajnok strongman.

A mezőny korelnöke, Molnár Zsolt szervezőként és versenyzőként is helytállt, utóbbi szerepben egyenesen megnyerte a kamionhúzást.

– mondta a sportember, aki elmondta, érezte, hogy két szám után kicsit elfogyott a szufla, azt viszont egyáltalán nem bánja, hogy barátja, a hosszú sérülésből visszatérő Sebestyén János vette el tőle a második helyet.

A Prémium Liga utolsó két kiírását megnyerő erősember szerint a PSL segítségével a jövőben még dinamikusabban fejlődhet idehaza a sportág.

„Mindenkinek jó, ha nagyobb lesz a verseny. Mindenkinek maximumot kell nyújtani, nem lehet lazsálni. Bízom abban, hogy ezt a következő fordulóban, a Puskás Arénában is bizonyítjuk majd!" – fogalmazott Molnár Zsolt.

Molnár Zsolt korelnökként két fronton is remekelt Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

„Nem volt véletlen a névválasztás, hiszen már 2020 őszén azzal a reménnyel vágtunk neki a CESA-nak, hogy

– mondta az elnöki tevékenysége mellett aktív versenyzőként is szerepet vállaló Sebestyén János a Prémium Média érdeklődésére az első PSL-hétvégéről. – Rengeteg munka, szervezés áll a mögött, hogy ez a terv végre valósággá válhatott. Az alapvető elképzelés, hogy neves külföldi versenyzőket lássunk vendégül, ehhez pedig a hazai és szerte, a Kárpát-medencében bizonyított erősemberek számára még selejtezőt is tartottunk" – utalt a PSL áprilisi kvalifikációs fordulójára, amelyet a rimaszombati Cimet-Nagy István nyert meg.

Sebestyén elmondta, nem sokat variáltak a számokkal és a súlyok nagyságával, azonban míg eddig belefért egy-egy elhibázott szám egy versenybe, addig ezúttal már súlyos árat fizetett, aki hibázott.

Sebestyén Jánosban még bőven van erő Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

Fontos kérdés, hogy hosszabb távon mi lehet a PSL jövője?

„Fontos lépés volt a részünkről, hogy a Bajnokok Ligája-szervezőivel is meg tudtunk állapodni, ez pedig nemcsak a két versenynaptár összehangolását jelenti,

Szeretnénk lehetőséget biztosítani az ország és a régió legjobb versenyzőinek arra, hogy felhívják magukra a figyelmet, fejlődjenek, és akár a ligán keresztül eljussanak a legmagasabb szintekig. Az elmúlt években hiányzott egy köztes lépcsőfok a magyar mezőny és az európai elitversenyek közt, bízunk abban, hogy a Prémium Strongman League ez a lépcsőfok lehet. Idővel pedig egyre bővíthetjük a kört, mind a versenyzők által lefedett terület, mind a versenyek helyszínét illetően – akár több, regionális verseny megszervezésével."

A PSL mezőnye legközelebb Harkányban gyűlik össze, ahol a magyar páros-ob versenyét tartják.