MLS: Messi után újabb Barcelona-legendák igazolhatnak az Inter Miamihoz

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.08. 08:07
null
Sergio Busquets és Luis Suárez követheti Lionel Messit az Inter Miamiba (Fotó: Getty Images)
A 90min.com értesülései szerint a hétszeres aranylabdás argentin Lionel Messi után két korábbi Barcelona-klasszist is szerződtet David Beckham klubja, az észak-amerikai profi ligában (MLS) gyengélkedő Inter Miami, amely Sergio Busquetset és Luis Suárezt is megszerezné.

 

Mint arról beszámoltunk, a Paris Saint-Germaintől távozó Messi az elmúlt hónapok próbálkozása ellenére sem tér vissza az FC Barcelonához, valamint a szaúdi gigaajánlatot is visszautasította, s az Apple és az Adidas összefogásának is köszönhetően a David Beckham által tulajdonolt Inter Miamihoz igazolt.

A 90min.com úgy értesült, hogy az argentint két korábbi Barcelona-klasszis is követheti Floridába, ugyanis a „gránátvörös-kékektől” több mint 700 mérkőzés és 15 év után távozó Sergio Busquets ugyancsak Miamiban köthet ki, miután Messihez hasonlóan visszautasította a szaúdi klubok érdeklődését.

A lap megjegyzi, hogy amikor kiderült, hogy Busquets elhagyja Barcelonát, a The Guardiannek úgy nyilatkozott, nem szeretne Európában maradni, mert nem akart szeretett klubja ellen játszani, az Inter Miami pedig azóta próbált megegyezni a középpályással, amióta biztossá vált a barcelonai távozása. A 90min.com arra is kitért, hogy Busquets szerződtetését a következő 48 órában erősítheti meg a Miami.

A lap egy másik cikkében már arról írt, hogy a jelenleg a brazil élvonalbeli Gremiót erősítő uruguayi klasszis, Luis Suárez is kész az Inter Miamihoz igazolni, hogy újra együtt játsszon Lionel Messivel és Busquetsszel. Suárez egyébként 2024-ig érvényes szerződéssel rendelkezik jelenlegi klubjával, de Beckhamék kivásárolhatják őt a kontraktusból.

Az Inter Miami egyébként múlt héten menesztette vezetőedzőjét, David Beckham jó barátját és egykori manchesteri csapattársát, Phil Neville-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik