A tócsnit mindenki szereti – megenni. Elkészíteni már kevésbé. A sütés közben terjengő, nehezen kiszellőztethető olajszag és serpenyőből kifröccsenő forró zsiradék réme miatt sokan nem állnak neki, pedig a végeredmény mindenért kárpótólná őket. Nekik mutatunk most egy tökéletes megoldást: íme a nyári kedvencünkből, a cukkiniből készített tepsiben sült változat!
Hozzávalók a tepsis cukkinitócsnihoz:
- 2 db közepes cukkini
- 3 db tojás
- kb. 5-6 evőkanál liszt (vagy amennyit felvesz)
- só
- bors
- további fűszerek ízlés szerint
- 30 dkg trappista sajt
Elkészítése:
- Megmossuk és egy tálba lereszeljük a cukkinit, megsózzuk, majd pár perc múlva kinyomkodjuk a kicsapódott levét, és egy nagyobb keverőtálba tesszük.
- Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a sót, borsot és a fűszereket, majd alaposan öszekeverjük.
- Egy hőálló tálat vagy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, majd beleöntjük a cukkinis masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
- A trappista – vagy más félkemény – sajtot nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, és vastagon beterítjük vele a tócsninkat, majd 180 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt arnybarnára sütjük.
EXTRA TIPP:
Ha szeretnéd fokozni az élvezeteket, felezd el a masszát, az egyik részét simítsd a tepsibe, pakolj rá sonkát, sajtszeleteket, gombát, vagy amit szeretnél, majd kanalazd rá a másik részét, így hintsd meg reszelt sajttal, és süsd meg. Ezzel mindenki garantáltan jól lakik!