Egy sérülés vágta ketté Djokovic és Alcaraz szuperrangadóját a Roland Garroson

French Open - Day Thirteen Clay tennis,France Grand Slam,France Tennis,French Grand Slam,Fr Horizontal
PARIS, FRANCE - JUNE 09: Novak Djokovic of Serbia wins against Carlos Alcaraz of Spain at the men's singles semifinal match on day thirteen of the 2023 French Open at Roland Garros Stadium in Paris, France on June 09, 2023. Mine Kasapoglu / Anadolu Agency (Photo by Mine Kasapoglu / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Elsőként a szerb Novak Djokovic jutott döntőbe a francia nyílt teniszbajnokság férfi versenyében, miután a világelső spanyol Carlos Alcaraz sérülés miatt csak két szetten át tudott méltó ellenfele lenni a pénteki elődöntőben.

A mérkőzés első két játszmája hatalmas küzdelmet hozott: az elsőt a 36 éves, 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes Djokovic nyerte 57 perc alatt, majd 20 esztendős riválisa még szorosabb küzdelemben, 72 perc alatt egyenlített.

A harmadik szett második játékának végén a spanyolok US Open-bajnoka megsérült,

lábát fájlalta és innentől láthatóan nem volt már százszázalékos. A játszma harmadik játéka nem is került lejátszásra, ugyanis a szabályok szerint a görcs miatt kikért ápolás után azt Djokovic automatikusan megnyerte.

Alcaraz azonban a sérülése ellenére nem adta fel a mérkőzést, de ekkor már nem tudott méltó ellenfele lenni riválisának, aki végül 3 óra 23 perc alatt jutott tovább.

Alcaraz a sérüléséig méltó ellenfele volt Djokovicnak Forrás: MTI/AP/Thibault Camus

A kétszeres párizsi bajnok

Djokovic hetedik alkalommal játszhat finálét vasárnap a salakpályás Grand Slamen, és amennyiben nyer, 23. GS-diadalával egyedüli rekorder lesz.

Roland Garros, férfi elődöntő:
Djokovic (szerb, 3.)-Alcaraz (spanyol, 1.) 6:3, 5:7, 6:1, 6:1
később:
Ruud (norvég, 4.)-Zverev (német, 22.)