Egy kalitkából nézte a Giro-szakaszt a tragikus körülmények között meghalt bringás kedvenc edzőpartnere - kép

Horizontal
(FILES) This file photo taken on May 08, 2014 shows Italian cyclist Michele Scarponi of the Astana team during the presentation of the teams for the 97th Giro d'Italia, Tour of Italy in Belfast on May 8, 2014. Italian newspapers announced on April 22, 2017 the death of Michele Scarponi after being hit by a truck during a training in Italy. / AFP PHOTO / LUK BENIES
Vágólapra másolva!
A Pescara és Jesi közötti közel 200 kilométeres szakaszon minden a környékről származó egykori klasszisról, Michele Scarponiról szólt.

A karrierjét 2002-ben az olasz Acqua e Sapone–Cantina Tollo csapatban kezdő bringás 2014 és 2017 között már a mezőny egyik legjobb csapatában, az Astanában tekert. 2011-ben megnyerte a nagyon kemény Giro del Trentinót, a Katalán körversenyt, valamint a Tirreno-Adriaticót is, mielőtt másodikként zárt volna a Girón. Amit végül Alberto Contador kizárása után hivatalosan ő nyert meg.

A mezőnyben nagyon népszerű Scarponi 2017-ben lakóhelye, a marchei kisváros, Filottrano közelében tartott országúti edzést, amikor egy kisteherautó elgázolta. Az autó sofőrje ráadásul szintén filottranói volt, és jól ismerte Scarponit (egy hónappal a tragédia után egy betegség következtében ő is meghalt).

A keddi, Pescarából induló szakasz áthaladt Filottranón is, ami szinte rózsaszínben úszott, és több óriásmolinó is megemlékezett Scarponiról.

Utolsó csapata, az Astana sem ment el szó nélkül egykori versenyzőjük emléke mellett: ők egy falfestménnyel, egy "Tiszteld a kerékpárost!" felíratú molinóval, és gyönyörű egyedi kulaccsal emlékezetek Scarponira.

De nem hiányozhatott a szakaszról, Frenkie, a papagáj sem. A madár nem Scarponié, hanem az egykori kerékpáros egyik szomszédjáé, de rendszeresen elkísérte a bringást annak edzéseire, nem akármilyen párost alkotva.

Frenkie és Michele egy edzés közben: