Drámai csatában Euroliga-döntős Hanga Ádám csapata, a Real Madrid

Real Madrid v FC Barcelona - Liga ACB Liga ACB Endesa Wizink Center pavilion Adam Hanga Spanish league basketball match FC Barcelona Oscar Gonzalez Real Madrid accion January Horizontal PHOTO
Adam Hanga of Real Madrid in accion during the Spanish league, Liga ACB Endesa, basketball match played between Real Madrid and FC Barcelona at Wizink Center pavilion on January 23, 2022, in Madrid, Spain. Photo: Oscar Gonzalez/NurPhoto (Photo by Oscar Gonzalez/NurPhoto) (Photo by Oscar Gonzalez / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Belgrádban az Euroliga négyes döntőjében a Hanga Ádámmal felálló Real Madrid 86-83-ra nyert a Barcelona elleni elődönőben, így bejutott a döntőbe, ahol az Efes Istanbul lesz az ellenfele.

Hanga Ádám korábban azt nyilatkozta, hogy az idén úgy utazott Belgrádba, hogy az első magyar kosaras szeretne lenni, aki megnyeri az Euroligát. A magyar válogatott klasszisa a kezdőben kapott helyet korábbi csapata, a Barcelona elleni elődöntőben.

Jobban kezdte a meccset a Real, 5 percnyi játék után hat ponttal is vezetett, de a Barcelona védekezése és támadása is feljavult, az első negyed kiélezett küzdelmet hozott és 19-19-es eredménnyel ért véget.

A második negyedet is a madridiak kezdték jobban, de a katalánok felzárkóztak, így szoros csata folyt a pályán. Hanga remek passzokkal vétette észre magát és első dupláját is megszerezte egy nagyszerű betörés után. A játékrész végére elhúzott a Barca, a félidőben 45-34-re vezetett a katalán csapat.

A harmadik negyed elején csökkentette a hátrányát a Real, a Barcelona próbálta nem engedni túlzottan felzárkózni riválisát, de két perccel a játékrész vége előtt mégis három pontra olvadt a Barca-előny.

Hangáék nagyszerű szériában voltak és 15 ponttal nyerték meg a negyedet, így a harmadik etap után 60-56-ra vezettek.

Az utolsó negyedet fej-fej mellett kezdték a csapatok, fokozódott a feszültség a felek között. Hat perccel a meccs vége előtt már 7 ponttal vezetett a Real, Hangáék közel álltak ahhoz, hogy döntőbe jussanak. A katalánok próbáltak felzárkozni, és két perccel a vége előtt kiegyenlítettek, a madridiak azonban megint tudtak újítani, és újra magukhoz ragadták a vezetést.

A Barca mindent megtett a fordításért, fantasztikus hajrát produkált, de a Real már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

Hanga Ádámék 86-83-ra nyertek egy kiváló meccsen, és bejutottak a döntőbe. A 33 éves magyar légiós 14 perc alatt 4 pontot, 3 lepattanót és 3 gólpasszt gyűjtött.

A másik ágon a címvédő Efes Istanbul szintén nagy csatában verte a görög Olimpiakoszt, így a Real a szombati fináléban a törökökkel találkozik a Stark Arenában.

Eredmények, elődöntő:
Real Madrid (spanyol)-Barcelona (spanyol) 86-83 (19-19, 15-26, 26-11, 26-27)
Efes Istanbul (török)-Olimpiakosz (görög) 77-74 (18-21, 24-22, 24-20, 11-11)