A Chelsea sztárfocistája elárulta, miért hagyja el a csapatot

fbl Horizontal
Chelsea's German defender Antonio Ruediger gestures during the UEFA Champions League final football match between Manchester City and Chelsea at the Dragao stadium in Porto on May 29, 2021. (Photo by Manu Fernandez / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A Chelsea német focistája, Antonio Rüdiger hosszú búcsúlevelet tett közzé a The Players' Tribune oldalán, amelyben leírja, miért volt nehéz elhagynia a Chelsea-t.

A londoni klubbal Bajnokok Ligáját nyerő hátvéd leírta, igazi otthonra talált a Chelsea-nél, ahol olyan játékosok lettek a legjobb barátai, mint Kanté, Kovacic, Zijes vagy Lukaku. Rüdiger felelevenítette azt az estét is, amikor BL-t nyert a csapattal.

Rüdiger előtte kikerült a keretből, anélkül, hogy tudta volna, miért. Az akkori menedzser, Frank Lampard csak annyit mondott, vannak előtte a rangsorban. Tuchel érkezésével új élet kezdődött számára, megkapta az esélyt, a német szakember pedig arra kérte, meséljen magáról. Rüdiger elmondta, mennyire keményen kellett játszania gyerekként a berlini betonpályán, hogy Rambo volt a beceneve. Amikor megkapta az esélyt, soha többet nem akart a kispadra kerülni.

Antonio Rüdiger (jobbra) nyáron elhagyja a Cheea-t Forrás: AFP/Glyn Kirk

A BL-ben a Real Madriddal játszottak az elődöntőben, éppen azzal a csapattal, amelyikhez most igazol. Rüdiger szerint mindenki túl fiatalnak tartotta a csapatot a sikerhez, de óriási motivációval játszottak a spanyolok ellen és bejutottak a döntőbe, ahol végre lehettek szurkolók a koronavírus miatti lezárások után.

Rüdiger jól aludt a döntő előtt, elmondása szerint, ha nyomást érez magán, akkor mindig arra gondol, hogy mit látott Sierra Leonéban, és rájön, hogy nem a focipályán teljesíteni a nehéz, hanem a mindennapi ételért küzdeni.

A döntőben egy remek Manchester Cityt győzött le a Chelsea, a lefújás után pedig Rüdiger szinte megőrült, rohangált a pályán, majd megölelte Tuchelt, aki lehetőséget adott neki. Az öltözőben a többiek pezsgőztek, de a muszlim játékosok a fürdőbe vonultak, ahol hitetlenkedve nézték az érmeket.

Rüdiger arról is ír, hogy nem a pénzügyi megszorítások miatt távozik, ezeken csak mindenki mosolygott.

Amikor arról szóltak a hírek, hogy kisebb repülővel kell majd utazniuk vagy busszal, mindenki csak mosolygott, mert a legtöbb játékosnak ez is kiváltságot jelentett volna.

Rüdiger szerint a szerződéshosszabbítás körül már ősszel is voltak gondok. Az első ajánlat után sokáig csönd volt, „nem lehet hónapokat várni, amikor bizonytalan a jövő. Nyilvánvalóan akkor még nem tudtunk a szankciókról és közben jöttek ajánlatok nagy kluboktól, és dönteni kellett" – írta Rüdiger, aki ennek ellenére semmi rosszat nem tud mondani a klubról.

Antonio Rüdiger a Bajnokok Ligája döntőjében Forrás: AFP/Manu Fernandez

„A Chelsea mindig a szívemben marad, London mindig az otthonom lesz. Egyedül jöttem, most feleségem és két gyerekem van, és egy testvérem, Kova. Nyertem FA-kupát, Európa-ligát, Bajnokok Ligáját" – írta Rüdiger, aki egy történettel zárta a levelét.

Amikor a City 6-0-ra verte a Chelsea-t, Rüdiger odament a nézők elé, bocsánatot kért. Szinte mindenki megtapsolta, de volt egy szurkoló, aki szídta, erre a többi szurkoló mind a játékos védelmére kelt, még akkor is, amikor ekkora vereséget szenvedett a csapat.