Vágólapra másolva!
A szombati Bajnokok Ligája-döntő alighanem minden liverpooli szurkolónak a rémálmaiban fog előjönni, akár bejutott a meccsnek otthont adó Stade de France-ba, akár nem.

Csak a Real lehet boldog minden idők egyik legbotrányosabb BL-döntője után, írtuk vasárnap hajnali visszatkintő cikkünkben, és ez nem csak a pályán küzdő játékosokra, hanem a két csapat szurkolóira is igaz. A mérkőzésre a szokott módon sokkal több angol drukker érezett, a hírek szerint mintegy 80 ezren keltek át a Csatornán, és miután az UEFA-tól csak 20-20 ezer jegyet kapott mindkét klub (ami egy vicc a 80 ezres stadion esetében, de már megszoktuk), túlnyomó többségük jegy nélkül érkezett a francia fővárosba.

A mérkőzés előtt a Stade de France kapuinál voltak borzasztó jelenetek, a kiírt 21 órai kezdés idején még ezrek tolongtak a kapuknál, sokan jegy nélkül próbáltak bejutni, a rohamrendőrök pedig válogatás nélkül fújták a könnygázt mindenkire, aki a közelükbe ment.

így, aki bent volt a stadionban láthatta a Pool vereségét, aki kiszorult, az meg odakint kapott verést. A Place de le Nation tére kialakított liverpooli szurkoló zónában például egyszer csak megjelentek a rohamrendőrök és csépelni kezdtek mindenkit válogatás nélkül, köztük nőket is.

Erre a tömegoszlatásra állítólag "egy nagyon elszigetelt" kisebb bunyó miatt került sor:

De kergettek a rendőrök a szurkolói zónán kívül is drukkereket, akik, válaszul üvegekkel dobálták meg őket.