Vágólapra másolva!
Hétfőn a nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyén a világbajnoki címvédő Rasovszky Kristóf a kilencedik helyen végzett a hazai rendezésű vizes vb-n, míg a 18 éves Betlehem Dávid a hetedik helyen zárt. A futam után mindkét magyar csalódottan nyilatkozott

„Szar volt az egész. Nincs mit szépíteni. Elrontottam a rajtnál, onnantól pedig nem volt esélyem. Az volt a baj, hogy bekerültünk középre, a két leggyorsabb meg a két szélére, és ők bunyó nélkül tudtak tovább menni. Úgy döntöttem, később ugrok be, és a szélről majd felérek, de mire felértünk volna, addig elment a sor eleje. Ezt másképp kellett volna csinálni. Nem tudom, mi lett volna, ha jól csinálom, de nincsen ha, ezt elrontottam, ez van" – nyilatkozta az M4 Sport kamerája előtt az olimpiai ezüstérmes és korábbi világbajnok, Rasovszky Kristóf, aki ezúttal kilencedik helyen végzett.

A két magyar a nagy tömeg után ugrott csak vízbe Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Elég csalódott vagyok, ez taktikai hiba volt. Rossz helyre sorsoltak be minket. Nagy iramot diktáltak, nekünk pedig folyamatosan előznünk kellett, de mire az élbolyt tudtuk volna követni, már nem voltak sehol. Láttam, hogy Kristófot lehagyom, gondoltam az elején lehetek valahol, de nem volt esély megfogni az elsőket ezúttal. Mindenképpen jó ez az eredmény, de ha az elején jobb helyről indulok, akkor ebben több is lehetett volna. Gyorsabbnak érezem magam a mezőny nagy részénél. Bármi lehetett volna" – mondta Betlehem Dávid.