Indoklás nélkül mondta le a Barcelona elleni meccsét augusztusi ellenfele

Horizontal Ferran Torres FC Barcelona
Barcelona's Spanish forward Ferran Torres (L) celebrates after scoring a goal during the Spanish league football match between FC Barcelona and CA Osasuna at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 13, 2022. (Photo by Josep LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
Az AS Roma labdarúgócsapata lemondta a szereplést az FC Barcelona hagyományos nyári felkészülési mérkőzésén, a Joan Gamper Kupán.

A katalán klub honlapjának hétfői közleménye szerint az olaszok egyoldalúan, indoklás nélkül elálltak a megkötött szerződéstől.

A Barcelona az AS Romával játszott volna augusztusban Forrás: AFP/Josep Lago

A két klub férfi és női csapatai augusztus 6-án a Nou Camp stadionban mérkőztek volna meg egymással. A Barcelona már dolgozik rajta, hogy új ellenfelet találjon a gálameccsre.

Az AS Roma közleménye szerint azért mondták le a szereplést, mert módosítaniuk kellett a nyári barátságos mérkőzések menetrendjét, hogy a felkészülés hajrájában kevesebbet utazzanak csapataik.

A Joan Gamper Kupát 1966 és 1996 között négy csapattal rendezték meg, 1997 óta csak egy vendéget hívnak a katalánok, tavaly óta viszont a klub női csapata is játszik egy edzőmeccset a kupa keretein belül.