Vágólapra másolva!
A 22 éves Gálicz Péter elképesztő teljesítményt nyújtva bronzérmes lett a nyíltvízi úszók 25 kilométeres versenyén, megszerezve ezzel a magyarok negyedik érmét a vizes világbajnokságon. A bravúros eredményt elérő úszó hihetetlenül boldogan nyilatkozott az M4 Sportnak a maratoni hosszúságú futam után.

Gálicz Péter reggel hét órakor ugrott a Lupa-tó vizébe, majd öt órás úszás után világbajnoki bronzérmet szerzett. "Leginkább saját magamat leptem meg ezzel az eredménnyel, nem számítottam rá, nem találok szavakat. Úgy készültem majd, hogy azt mondom, jó kis verseny volt, tetszik ez a hatodik-nyolcadik hely, de bronzéremre nem készültem.

Köszönöm az edzőimnek, nélkülük nem sikerült volna, ahogy az edzőtársaim és a szüleim nélkül sem" - mondta rendkívül boldogan.

Gálicz Péter külön üzent nagymamájának a tévén keresztül:

felkiáltással, majd külön köszönetet mondott a 2017 után visszavonult nyílt vízi úszónak, Székely Dánielnek, akivel három évig közösen edzettek.

Gálicz Péter öröme a fantasztikus bronzérem után Fotó: Csudai Sándor - Origo

A fél távnál még első, majd végül a nyolcadik helyen befutó Kalmár Ákos is értékelte a versenyt. "Most úsztam először, fel voltam készülve rá, meglepően gyorsan elment. Nem sokat versenyeztem eddig nyílt vízen, hibáztam is sokat. Ezt a helyezést láttam reálisnak, habár hatodiknak jó lett volna bejönni. Azért mentem elől, mert nem akartam a darálóba kerülni, ott nem tudtam lábvizezni, sík volt a víz, kedvezett nekem, mint medencés úszónak.

mondta a 22 éves úszó.

Kalmár Ákos nyolcadik lett a 25 kilométeres versenyen Fotó: Csudai Sándor - Origo