Vágólapra másolva!
Kedden este a római úszó Európa-bajnokságon a Márton Richárd, Mészáros Dániel, Pádár Nikolett, Ábrahám Lilla összetételű négyes a negyedik helyen végzett a 4x200 méteres vegyes gyorsváltók döntőjében.

Kedden délelőtt a 4x200 méteres vegyes gyorsváltók egyetlen előfutamban tíz csapat volt érdekelt, azaz két gárda búcsúzott csak. A Zombori Gábor, Mészáros Dániel, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna összetételű négyes végül 7:41.87 perccel a hatodik lett.

Hosszú Katinka korábban elmondta, hogy gondolkodott azon, hogy mindentől visszalép, de akkor sem biztos, hogy jobban menne neki a kétszáz vegyes, ezért kockáztatott. Hosszú végül a nyolcadik helyen végzett a 200 méteres vegyesúszás döntőjében, az esti fináléban pedig nem is volt ott a magyar négyesben.

Sós Csaba szövetségi kapitány három helyen is változtatott a délelőtti előfutamban szerepelt egységen. A döntőben végül a 200 méter pillangón ezüstérmes Márton Richárd, a 4x100 méteres gyorsváltóval ezüstérmes Mészáros Dániel és női 4x200 méteres gyorsváltóval bronzérmes Pádár Nikolett és Ábrahám Lilla állt rajtköre.

Márton Richárd, Pádár Nikolett és Mészáros Dániel a 4x200 méteres vegyes gyorsváltó döntője közben Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A mieinktől elsőként Márton Richárd rajtolt a 7-es pályán, a középmezőnyben úszott, végül hatodik helyen adta át a váltót Mészáros Dánielnek, aki egy remek úszással tartani tudta hatodik helyet. Ezt követően Pádár Nikolett ugrott vízbe, aki egy hatalmas hajrával megelőzte az izraeli riválisát és feljött az ötödik helyre. Utolsóként Ábrahám Lilla úszott, aki szépen jött fel és száz méterrel a vége előtt már negyedik helyen állt. Az utolsó ötvenen a magyar lány hatalmasat csatázott a holland Silke Holkenborggal, akit maga mögött tudott tartani, így a magyar csapat 7:34.55-ös idővel a negyedikként fejezte be a versenyszámot.

A számot a britek nyerték a franciák és a házigazda olaszok előtt, ez a három váltó kimagaslott a mezőnyből, így egymással vívott nagy harcot a dobogós helyezésekért.

4x200 m vegyes gyorsváltó, Európa-bajnok:
Nagy Britannia (Thomas Dean, Matthew Richards, Freya Colbert, Freya Anderson) 7:28.16 perc
2. Franciaország (Salvan Hadrien, Wissam-Amazigh Yebba, Charlotte Bonnett, Lucile Tessariol) 7:29.25
3. Olaszország (Stefano Di Cola, Matte Ciampi, Alice Mizzau, Antonietta Cesarano) 7:31.85
4. MAGYAROSZÁG (Márton Richárd, Mészáros Dániel, Pádár Nikolett, Ábrahám Lilla) 7:34.55