BL, A-csoport: Raspadori nem lassít, a Napoli kiütötte az Ajaxot

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.04. 22:53
null
Giacomo Raspadori továbbra is bombaformában van (Fotó: AFP)
Bár az Ajax korán vezetést szerzett a Napoli ellen a Bajnokok Ligája A-csoportjának 3. fordulós összecsapásán, az olaszok Giacomo Raspadori vezérletével fordítottak. A Nemzetek Ligája szeptemberi mérkőzésein az angolok és a mieink kapujába is betaláló támadó két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a 6–1-es sikerhez. Az Ajaxból Dusan Tadicsot bő negyedórával a vége előtt – már 1–5-nél – kiállították.

 

Az Ajax az első perctől kezdve agresszívan támadta a Napoli kapuját, aminek a 9. percben meg is lett a gyümölcse, amikor Kenneth Taylor lövése után a labda megpattant csapattársán, Mohammed Kuduson, Alex Meret nem tudott már reagálni, így megszerezte a vezetést a holland együttes (1–0).

A korai vezetés után viszont teljesen megváltozott a játék képe. A Napoli több kihagyott lehetőséget követően a 18. percben egyenlített Giacomo Raspadori fejesével, majd a 33.-ban szintén fejes gólt szerzett, ezúttal a grúz Hvicsa Kvarachelia beadásából Giovanni Di Lorenzo volt eredményes. A 45. percben a lengyel Piotr Zielinski iramodott meg a felezővonaltól a labdával, majd a kapu közepébe helyezett, így az olaszok kétgólos előnnyel kezdték a második félidőt.

Amelyet ott folytattak, ahol az első játékrészt abbahagyták: a 47. percben a rosszul előre passzolt labdát követően Raspadori immár második találatát szerezte. Több mint egyórányi játék után az NL-ben az angolok ellen győztes gólt jegyző, a Puskás Arénában az olaszoknak vezetést szerző Raspadori előkészítőként jeleskedett, Kvaracheliát hozva helyzetbe, s a grúz a kapuba lőtt.

Az Ajaxot a 73. percben újabb csapás érte, Dusan Tadics ugyanis összeszedte második sárga lapját, így kiállították. A végeredményt a csereként beálló Giovanni Simeone állította be – a Napoli százszázalékos teljesítménnyel őrzi első helyét az A-csoportban. 1–6

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ, A-CSOPORT

Ajax (holland)–Napoli (olasz) 1–6 (Kudus 9., ill. Raspadori 18., 47., Di Lorenzo 33., Zielinski 45., Kvarachelia 63., Simeone 81.)
Kiállítva: Tadics (Ajax, 73.)

A csoport másik mérkőzésén
Liverpool (angol)–Rangers (skót)2–0
ide kattintva olvashat a mérkőzésről

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Napoli 3 3

13–2 +11 9
2. Liverpool 3 2
1 5–5 0 6
3. Ajax 3 1
2 6–8 –2 3
4. Rangers 3

3 0–9 –9 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik