BL: a Barcelona panaszt nyújthat be az UEFA-nak a játékvezetés miatt – sajtóhír

CS. M.CS. M.
2022.10.05. 10:52
null
<a href="https://m4sport.hu/bajnokokligaja/video/2022/10/04/nem-latta-kezezesnek-dumfries%e2%80%8b-megmozdulasat-a-var/" target="_blank"><strong>Az ominózus eset VIDEÓN, A KÉPRE KATTINTVA! </strong></a>(Forrás: M4 sport)
Mint beszámoltunk róla, az Inter hazai pályán 1–0-ra legyőzte az FC Barcelonát a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában, kedden. A meccs legvitatottabb szituációja egyértelműen Denzel Dumfries megmozdulása volt a 90. percben, ami után a VAR megnézte, kezezés történt-e, végül azonban ki sem hívta a játékvezetőt, hogy ő is visszanézhesse a történeteket, a büntető pedig elmaradt.


Kisebb (?) botrány kerekedett a keddi Inter–Barcelona BL-rangadó hajrájában történtekből: Denzel Dumfries a 90. percben véleményes módon ért labdába, a Barca-játékosok egyből kezezést reklamáltak, s bár vissza is nézték az esetet a VAR-szobában, végül nem hívták ki a szlovén játékvezetőt, Slavko Vincicet, hogy tekintse meg újra a történteket. A bíró eredeti döntését helybenhagyták, így elmaradt a tizenegyes.

SZAVAZÁS

Ön szerint járt volna a büntető a Barcelonának?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!


Később a katalánok vezetőedzője, Xavi nyilatkozatában elárulta, értetlenül áll a történtek előtt: „Nagyon dühös vagyok a történtek miatt. Nincs rá jobb szó, mint hogy ez gyalázatos! Igazságtalanság történt! Már korábban is mondtam, hogy a játékvezetőknek feladatuk lenne elmagyarázni a döntéseiket. Nem értettük, mi történik. Ha a játékvezető ilyenkor elmagyarázná, miért döntött úgy, ahogy, az egyrészt segítene tisztázni a helyzetet, másrészt emberközelivé tenné az egész folyamatot. Számomra teljesen egyértelmű, hogy kezezés történt, így aztán nem mondhatok mást, mint hogy a játékvezető döntően befolyásolta a meccs végkimenetelét.”

A Mundo Deportivo és más spanyol hírportálok úgy értesültek, a katalán klub hamarosan panaszt nyújthat be az UEFA-nak a játékvezetés miatt. Ha így lesz, a Barcelona a hivatalos felülvizsgáló bizottságnak képeket, felvételeket nyújt be a vizsgálni kívánt esetekről. Merthogy nem csak erről az egy szituációról van szó: a katalánok szerint már a Bayern München ellen is elmaradt egy tizenegyes Alphonso Davies első félidei megmozdulása után.

EMLÉKEZTETŐ

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
C-CSOPORT
Internazionale (olasz)–FC Barcelona (spanyol) 1–0 (1–0)
Milánó,San Siro Stadion, 71 368 néző.Vezette: Vincic (szlovén)
INTERNAZIONALE:Onana – Skriniar, De Vrij (Acerbi, 77.), Bastoni – Darmian (Gosens, 77.), Barella, Calhanoglu (Asllani, 85.), Mhitarjan, Dimarco (Dumfries, 76.) – J. Correa (Dzeko, 56.), La. Martínez. Vezetőedző: Simone Inzaghi
BARCELONA:Ter Stegen – Sergi Roberto, Christensen (Piqué, 58.), E. García, M. Alonso (Balde, 64.) – Gavi (Kessié, 83.), Busquets, Pedri – Raphinha (Fati, 64.), Lewandowski, O. Dembélé. Vezetőedző: Xavi
Gólszerző:Calhanoglu (45+2.)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 3 3 9– 0 +9 9
2. Internazionale 3 2 1 3– 2 +1 6
3. FC Barcelona 3 1 2 5– 4 +1 3
4. Viktoria Plzen 3 3 1–12 –11 0
Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek